Van sociale werkvoorziening naar vast contract, mét promotie

Jaren geleden raakte Nico gewond bij een scooterongeluk. Daardoor belandde hij in de sociale werkvoorziening. Verschillende banen volgden, met wisselend succes. Dit was niet altijd makkelijk voor Nico. Maar hij bleef gemotiveerd op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Zo kwam hij 3 jaar geleden terecht bij Ariëns - Partner in Vastgoedonderhoud. Dat is een Nijmeegs bedrijf voor totaalonderhoud bij o.a. zorginstellingen, scholen en woningcorporaties. Nico startte als allround medewerker, maar werkt sinds 1 januari als voorman. Tegelijkertijd kwam hij in vaste dienst bij Ariëns en kon hij afscheid nemen van de sociale werkvoorziening. Nico: "Ik heb de kansen gepakt die ik kreeg en laten zien wat ik kan. Ik ben er trots op dat ik nu echt onderdeel ben van Ariëns." 

Waardering 
Remco Diever, projectmanager bij Ariëns: "Voor ons hoort Nico natuurlijk allang bij Ariëns. Maar ik begrijp wel dat het voor hem soms anders voelde. Nico heb ik de afgelopen jaren echt zien groeien in zijn rol. Hij heeft veel kunnen leren op de werkvloer, cursussen gedaan en vooral veel inzet en ambitie getoond. Het is mooi dat we onze waardering kunnen laten zien door hem in dienst te nemen. Ik vind ook dat wij als werkgever die verantwoordelijkheid hebben, om mensen zo volwaardig mogelijk mee te laten draaien.” 

Zelf regelen 
Nico: "Vroeger heb ik de schildersopleiding gedaan. Alleen bleek daar op dat moment bijna geen werk in te vinden. Dus heb ik van alles gedaan, in de schoonmaak, als orderpicker en in de ijzergieterij. Door een scooterongeluk veranderde er veel. Ik hield er blijvend letsel aan mijn been aan over. Maar ik wilde niet thuis komen te zitten. Ik kwam in de sociale werkvoorziening terecht. De banen, die daar op mijn pad kwamen, pasten niet altijd even goed bij me. Maar dan ik ging niet zitten afwachten. Ik probeerde zelf iets te regelen bij een werkgever. Zo ben ik ook aan de baan bij Ariëns gekomen.” 

Meer verantwoordelijkheid 
“Als allround medewerker doe je van alles. Van schilderen tot stuccen, van tegelzetten tot loodgieterswerk. Die afwisseling maakt mijn werk ook zo leuk. Ik leer steeds weer nieuwe dingen. Nu ik voorman ben geworden, blijf ik die werkzaamheden doen. Maar ik heb meer verantwoordelijkheid erbij gekregen: zorgen dat de materialen kloppen, dat de processen goed lopen, dat iedereen veilig kan werken. Dit maakt het weer extra uitdagend. Ik ben blij dat ik mijn kansen heb gegrepen. En ik heb ook veel gehad aan de begeleiding van Robert, mijn consulent bij WerkBedrijf. Maar uiteindelijk heb ik zelf laten zien wat ik kan. En dat is een heleboel!" 

Van sociale werkvoorziening naar vast contract, mét promotie