Waalboog

Patrick en Mary werken samen aan functiecreatie bij ouderenzorgsinstelling De Waalboog. “We wilden de werkverdeling in onze organisatie efficiënter inrichten. Onze ergotherapeut was soms het (hulpmiddelen) magazijn aan het opruimen”, vertelt Patrick.

Functiecreatie: werk opnieuw verdelen

Bij functiecreatie worden bedrijfsprocessen efficiënter door herverdeling van werkzaamheden. Mary kijkt samen met zorgorganisaties waar kansen liggen. “Bij De Waalboog heb ik eerst observaties gedaan op de werkvloer. Daar zag ik taken, waar we nieuwe duurzame banen van konden maken voor medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Zo is het huidige gekwalificeerde personeel meer bezig met het werk waarvoor het is opgeleid. Bepaalde basistaken kunnen mensen van het WerkBedrijf dan uitvoeren.”

Minder hard rennen

Bij De Waalboog zijn inmiddels vier medewerkers van WerkBedrijf aan de slag. Zij nemen meer eenvoudige taken van de zorgprofessionals over. Die taken kun je zonder opleiding doen en ze zijn makkelijk aan te leren “De verzorgende die de hele dag aan het rennen is, hoeft nu iets minder hard te rennen. En bovendien kunnen de verzorgenden nu meer aandacht aan de bewoners geven, doordat die basistaken zijn overgenomen. Daar doe je het voor!”, aldus Patrick. 

WerkBedrijf als adviespartner

“Mary en ik schakelen heel makkelijk met elkaar. Vragen over regelingen worden snel beantwoord. Als ik iets moet weten, dan bel ik Mary op. WerkBedrijf heeft kennis over de wet- en regelgeving én de werkzoekenden. Daarmee heb je twee vliegen in één klap. Eigenlijk is WerkBedrijf ook echt een adviespartner.” aldus Patrick. Mary: “Ik verplaats me in de organisatie en denk mee over wat voor hen belangrijk is. Het is allemaal al moeilijk genoeg!”

Waalboog

Wilt u ook een een mooie combi worden? bel 024-751 7500 maak een afspraak