“Zelf opleiden van medewerkers wordt steeds belangrijker”


“Voor mij verdient het werven van nieuwe medewerkers dezelfde aanpak als het werven van nieuwe klanten. We moeten onszelf verkopen en veel netwerken. De kwaliteit van onze dienstverlening is afhankelijk van onze medewerkers. Dus daar investeer ik graag tijd in,” zegt Roel van Winssen. Roel is eigenaar van Van Winssen Personeel en Salaris. “Het belangrijkste vind ik dat iemand bij ons past. Je vindt zelden met precies alle kwalificaties die je graag wil. We investeren daarom veel in het opleiden van nieuwe medewerkers. Ons traineeship is daar een goed voorbeeld van. En het mooie is dat op deze manier ook kansen ontstaan voor mensen die wat lastiger een plek vinden op de arbeidsmarkt.” 

16 jaar geleden startte Roel zijn bedrijf vanuit huis. Met 12 medewerkers verzorgen ze de personeels- en salarisadministratie. Dat doen ze nu voor zo’n 800 mkb werkgevers. Met HR Extra zorgen ze daarnaast voor het efficiënt organiseren en automatiseren van HR-taken. Roel steekt veel tijd in het werven van personeel. “Ik zie het als een investering voor de lange termijn. Ik drink geregeld een bakje koffie met iemand die mogelijk geïnteresseerd is. Ook als ik geen vacature open heb staan. Je weet nooit hoe het loopt. Sinds een paar jaar werk ik samen met WerkBedrijf. Er zijn al verschillende medewerkers via WerkBedrijf hier gestart. Het contact met onze consulent is daarin onmisbaar. Ik vertrouw op haar inzicht. Als zij denkt dat iemand hier past, ga ik altijd het gesprek aan. En dat pakt vaak verrassend goed uit.” 

Lange termijn samenwerking 
“Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. We willen graag dat mensen lang bij ons blijven werken. En dat lukt in de meeste gevallen ook. We investeren in opleidingen en steken veel tijd in de begeleiding. We hebben allemaal onze eigen handleiding. Het fijne is dat als iemand via WerkBedrijf start, je al een stukje van die handleiding kent. We kunnen het dan zo inrichten dat de kans van slagen zo groot mogelijk is. Of dat nou gaat om de inhoud van het werk of bijvoorbeeld de werkplek. Ook zorgen we altijd voor een buddy op de werkvloer.” 

Traineeship 
“Het zelf opleiden van mensen wordt steeds belangrijker. Daarom bieden we sinds twee jaar een traineeship. In twee jaar tijd leiden we mensen op tot medewerker hr- en salarisadministratie. Ze volgen een opleiding en leren daarnaast veel op de werkvloer. Uiteraard gaat dat stapje voor stapje. Er is ruimte voor maatwerk. Bij de selectie kijken we niet zozeer naar het cv. Alle eisen loslaten, dat gaat niet in ons vakgebied. Werk je bijvoorbeeld niet graag met cijfers? Of ben je minder handig met geautomatiseerde processen? Dan zijn wij niet de juiste werkgever voor jou. Maar verder kijken we vooral naar iemands potentieel.” 

Ambassadeur 
 “Ik vind dat er voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt moet zijn. Als ondernemer moet je daarvoor openstaan, binnen jouw eigen mogelijkheden. Ik zie in de praktijk dat het werkt. Daarom ben ik vier jaar geleden lid geworden van ION, het Inclusief Ondernemers Netwerk. Ik deel graag onze ervaringen en kennis over inclusief ondernemen. Binnen én buiten ION. Zo kunnen we drempels wegnemen. Samen zorgen we voor nog meer mooie werkplekken voor mensen die niet zo makkelijk aan het werk komen.” 

“Zelf opleiden van medewerkers wordt steeds belangrijker”
Ingrid  Schepens

Meer weten over het traineeship bij Van Winssen Personeel en Salaris? Neem contact op met

Ingrid Schepens