Zo val je op met je cv!


Met je cv laat je zien wat je goed kunt. Maar een werkgever leest er vaak snel doorheen. Met deze tips zorg je dat je goed opvalt! 

1. Kort voorstellen
Begin je cv met een paar zinnen over wie je bent en wat je doet. Dit mag je best persoonlijk maken, bijvoorbeeld: Ik ben een ober die altijd open en vriendelijk met gasten omgaat. Ik werk met plezier en daar worden gasten ook vrolijk van. 

2. Kies voor een simpele opbouw
Cv’s worden altijd snel gelezen. Zorg daarom voor een simpele opbouw van het document. Dat doe je met dikgedrukte letters, korte zinnen en verschillen in lettergrootte. 

3. Kies een duidelijke foto
Op je cv staat altijd een foto van jezelf. Kies niet voor een vakantiefoto, maar laat bijvoorbeeld een professionele foto maken bij een fotograaf. Is dat te duur? Vraag een vriend of familielid. Maak dan een foto met een rustige achtergrond, zoals een witte muur. 

4. Geef uitleg
Opleiding, werkervaring, vrijwilligerswerk. Allemaal goed om op je cv te zetten, maar hoe? Vertel niet alleen welke opleiding je hebt gedaan, maar ook wat je daar geleerd hebt. Gebruik ook hier een simpele opmaak met dikgedrukte koppen om het goed leesbaar te houden. 

5. Wees eerlijk, maar niet te bescheiden
Zorg dat je niet overdrijft in je cv. Maar je hoeft ook niet bescheiden te zijn! Geef eerlijk aan wat je hebt gedaan en wat je geleerd hebt. 

Deze tips komen uit het WerkBedrijf-magazine Meer dan werk.

Zo val je op met je cv!