Buddy's in Heumen gezocht!

Passend werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor iemand die al langer uit het arbeidsproces is, of een arbeidsbeperking heeft. Bent u ondernemer in de gemeente Heumen? En wilt u iemand helpen een stap(je) te zetten richting werk? Doe dan mee met het Buddyproject Heumen. 

Wat houdt het in? 
We koppelen werkzoekenden uit de gemeente Heumen (die op dit moment een Participatiewet-uitkering ontvangen) aan ondernemers in diezelfde gemeente. De ondernemer fungeert - van begin september tot begin december 2023 - als buddy voor de werkzoekende. De ondernemer helpt de werkzoekende op zijn weg naar werk. Naast een kennismakings- en afsluitingsgesprek vinden er minimaal 4 ontmoetingen plaats. Vooraf bepalen we gezamenlijk welke ondersteuning iemand nodig heeft. De invulling van het buddyschap is dus maatwerk! 

Doel
Met het project willen we de kansen van werkzoekenden op de arbeidsmarkt vergroten. Het individuele doel van de werkzoekende wordt voor de start bepaald. 

Wat verwachten we van een buddy? 

  • aanwezigheid tijdens de start- en eindbijeenkomst; 
  • minimaal 4 ontmoetingen met de werkzoekende; 
  • een open houding, verder denken dan eigen bedrijf/branche; 
  • bereidheid om netwerk in te zetten; 
  • geduldig, empathisch, coachend vermogen. 

Wat krijgt u ervoor terug? 

  • U krijgt de kans om iemand te helpen op zijn weg naar werk; 
  • meer inzicht in de ondersteuningsbehoeften van onze werkzoekenden 
  • We besteden graag aandacht aan dit project in onze communicatie-uitingen. 

Begeleiding 
WerkBedrijf verzorgt de selectie, de matching met de buddy en bewaakt het proces en de voortgang. Er is ook een jobcoach aanwezig. Deze ondersteunt vooraf bij het stellen van doelen en managen van verwachtingen. Gedurende het project kan hij ook worden ingezet bij een bepaalde coachingsvraag. 


Buddy's in Heumen gezocht!
Robert  Vermeij

Mooie kans! 
Wordt u hier enthousiast van en bent u ondernemer in de gemeente Heumen? Dan kunt u zich aanmelden bij 

Robert Vermeij