Mooie combi toch. Copaco, Gemeente Wijchen, UWV WerkgeversServicepunt en WerkBedrijf

Michel Schellekens, logistiek directeur bij Copaco nam contact op met Nick Derks, wethouder van de gemeente Wijchen met de vraag wat ze voor elkaar konden betekenen. Michel zat namelijk met een uitdaging op personeelsvlak. Nick schakelde snel en zorgde ervoor dat Michel aan tafel kwam met Naomi Spiekerman van Weezelenburg van het UWV WerkgeversServicepunt en Anne Marie Göbel van WerkBedrijf.

Gezamenlijk inventariseerden ze Michels personeelsvraag en onderzochten ze wie goed bij de organisatie zouden passen. Een paar maanden na het eerste contact is met bemiddeling van UWV en WerkBedrijf al een aantal mensen succesvol bij Copaco geplaatst.

Maatschappelijk verantwoord
Michel: “Als voorzitter van een stichting waar veel vrijwilligers werken, heb ik ook ervaring met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel van mijn ervaringen hierbij zijn positief. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen zinvol bij te dragen aan de maatschappij en voel me daar verantwoordelijk voor. De familie die eigenaar van Copaco is, deelt mijn visie. Copaco wil werknemers een motiverende en veilige werkomgeving bieden, waar mensen hun talenten en ambities kunnen ontwikkelen. Zo is er ook plaats voor mensen die een opstapje nodig hebben.”

Elkaar versterken
“We waren blij dat de wethouder ons, naar aanleiding van Michels verzoek, samen met WerkBedrijf uitnodigde”, aldus Naomi van UWV. “Het doel van onze organisaties is immers hetzelfde: werkgevers in de regio ondersteunen bij de zoektocht naar geschikt personeel en mensen helpen passend werk te vinden. Door nauw met elkaar samen te werken versterken we elkaar en kunnen we nog meer voor werkgevers en werkzoekenden betekenen.”

Succesvolle match
“Wim Seeger was onze eerste kandidaat met een proefplaatsing bij Copaco”, vertelt Anne Marie van WerkBedrijf. “Dat bleek een goede match, inmiddels is Wim in dienst bij Copaco Nederland. Wim zorgt ervoor dat de werkomgeving in de distributiehal opgeruimd is, zodat iedereen er veilig en efficiënt kan werken. Hij geniet van zijn nieuwe baan, die hem op het lijf geschreven is. Michel en ook de collega’s in de hal zijn heel tevreden over hem.’’ Michel voegt toe: ‘’Sinds Wim er is, ziet de werkvloer er een stuk netter uit.”

Duurzame arbeidsplaats
Michel: “Onze drijfveer om voor Wim te kiezen, is dat we iedereen de kans op een reguliere duurzame arbeidsplaats willen bieden. Arbeidsplaatsen die we samen met WerkBedrijf en UWV kunnen invullen. Dat we dit met z’n allen in korte tijd goed hebben geregeld, daar mogen we best trots op zijn.”

Mooie combi toch. Copaco, Gemeente Wijchen, UWV WerkgeversServicepunt en WerkBedrijf