Gelre en Fidi

Mooie combi toch: Gelre, Fidi en WerkBedrijf
Erik van Hoften, mede-eigenaar van Gelre Administratie & Advies en Fidi Adviesgroep, kwam voor een uitdaging te staan. Hij kreeg de opdracht de receptie van het bedrijfsverzamelgebouw, waarin zijn bedrijven gevestigd zijn, in te richten. Een nieuwe taak, dus was het even zoeken naar de juiste invulling. Door een tip vanuit een netwerk kwam Erik bij WerkBedrijf uit.

Proefplaatsing
Tijdens de kennismaking met Miranda Verstegen (consulent bedrijfsdienstverlening) van WerkBedrijf was er een klik. Miranda: ”Al tijdens het gesprek dacht ik meteen aan Annemarie Spies. Zij is een veelzijdige duizendpoot en leek me perfect voor deze functie.” Annemarie maakte kennis met Gelre en Fidi en de  inschatting van Miranda bleek juist. Erik: “We zagen de mogelijkheden van Annemarie. Ze kwam over als een echte aanpakker, met een grote wil om te leren. Dat bleek te kloppen tijdens de proefplaatsing waarmee we zijn gestart. Ze ziet het werk en pakt veel uit zichzelf op.” 

Meer taken
De proefplaatsing werd verlengd en is recent zelfs omgezet in een arbeidsovereenkomst van een jaar. Ineke Wesemael (coördinator in dit project) vult aan: ”We hebben het takenpakket van Annemarie verder uitgebreid en zijn daar nog steeds mee bezig. Met de receptiewerkzaamheden kunnen niet alle uren worden ingevuld. Daarom is ze nu ook begonnen met andere werkzaamheden bij Fidi en Gelre.” Erik merkt op: “We vinden het heel belangrijk dat iedereen een kans krijgt op de arbeidsmarkt, maar het moet uiteindelijk wel rendabel zijn.”

Kansen grijpen
Ook Annemarie is dik tevreden. Ze voelt zich erg thuis bij Gelre en Fidi en vindt het zichtbaar leuk om met nieuwe taken aan de slag te gaan. “In mijn loopbaan heb ik veel verschillende banen gehad in heel diverse sectoren. Na een reorganisatie een aantal jaren geleden bleek het toch heel moeilijk om weer een baan te vinden. Waarschijnlijk speelde mijn leeftijd daarbij een rol. Onterecht natuurlijk, want juist mijn ervaring kan veel brengen. Voor deze nieuwe kans ben ik dankbaar en die grijp ik met beide handen aan. Ik leer zelfs nog nieuwe dingen!”

Fijne samenwerking
Een mooie start van deze nieuwe samenwerking. Erik: “Miranda kent Annemarie goed en heeft daardoor snel de juiste match gemaakt. Dat heeft ons veel tijd bespaard in het werving- en selectieproces.” Ineke: “De samenwerking verloopt heel fijn. Het contact is prettig en onze vragen worden snel beantwoord.” Miranda: “Daar sluit ik me helemaal bij aan, we vormen een mooie combi. Ik ben heel blij dat ik voor Annemarie de brug heb kunnen slaan naar deze nieuwe kans!”

Gelre en Fidi