Goede begeleiding laat Jurre weer lachen

Maandag 4 maart 2024


“Geen tijd voor begeleiding mag nooit een excuus zijn” 

“Iedereen in ons team is gelijk en moet alles kunnen leren”, zegt Paul stellig. Hij is teamleider bij cateraar Compass Group in het restaurant van de HAN in Nijmegen. In zijn team werkt ook de 22-jarige Jurre, die daarvóór speciaal onderwijs volgde. Hij begon achter de kassa, maar wilde ook graag broodjes en soep maken. Te veel dingen tegelijk doen gaf Jurre stress. Hij dacht dan dat hij te langzaam was en raakte in paniek. Met begeleiding van zijn jobcoach én Paul komt Jurre nu met plezier naar het werk. Hieronder het verhaal van Jurre en hoe hij zijn plek vond in het team van Paul. 

Jobcoach brengt rust
Jurre vond het moeilijk zijn onzekerheid op het werk te bespreken. Daardoor piekerde hij veel, ook thuis. Zijn moeder nam contact op met WerkBedrijf. Jurre heeft een banenindicatie. Daarom kon WerkBedrijf hem koppelen aan een jobcoach. En dat werkte! Jurre: “Ik kan bij haar gewoon mezelf zijn. Ze luistert naar me en stelt me gerust.” De jobcoach begeleidt Jurre ook bij het verbeteren van zijn manier van werken en werktempo. Met resultaat! 

Iedereen mag leren
Paul werkt al een jaar samen met Jurre: “Toen ik hier kwam deed Jurre vrijwel alleen maar de kassa. Ik wist dat hij ook graag broodjes wilde maken. Voor mij is iedereen in ons team gelijk. En allemaal moeten we alles kunnen leren, dus ook Jurre. ‘Geen tijd voor begeleiding‘ mag dan ook nooit een excuus zijn. Als Jurre last heeft van stress zie ik dat aan zijn gezicht. Dan denk ik ‘oké, nu vraag ik even niks’ en laat hem eerst afmaken waar hij mee bezig is. Dat werkt prima.” 

Persoon én productie groeien
“Jurre leert vrij snel. En doet nu bijna alles”, vervolgt Paul. “We werken nu in een vast team. Dat is ook belangrijk. Er waren nogal wat wisselingen. Dit was voor Jurre niet fijn. We zijn nu als team goed op elkaar ingespeeld en dat werkt heel prettig. Jurre is zowel als persoon als in productiviteit gegroeid.” Het laatste blijkt ook uit zijn hogere loonwaardemeting. 

Goed met gasten
Paul is trots: “Jurre is heel sociaal en goed met de gasten. Hij heeft nu plezier in zijn werk. Dat blijkt als Jurre zegt dat hij lachend opstaat en ook weer lachend van zijn werk naar huis gaat.” Jurre heeft steeds minder begeleiding van zijn jobcoach nodig en werkt steeds zelfstandiger. Hij blijft groeien.

Goede begeleiding laat Jurre weer lachen