4 Vragen aan ... Floor van Striep

1. Wie kan bij WerkBedrijf terecht?
WerkBedrijf is er voor werkzoekenden uit het Rijk van Nijmegen. Met of zonder uitkering. Samen bespreken we wat u wilt en kunt. Dan kunnen wij u helpen met het zoeken naar werk. Bent u klaar voor een stap naar werk? WerkBedrijf is er voor u. 

2. Wat kun jij voor werkzoekenden betekenen?
Als consulent bedrijfsdienstverlening heb ik contacten met werkgevers. Ik weet dus waar kansen liggen. Ook voer ik veel gesprekken met werkzoekenden. In zo’n gesprek kijk ik wat iemand nodig heeft om aan het werk te kunnen. Daarna probeer ik een match te maken met werkgevers. Soms heeft een werkzoekende nét dat netwerk en wat hulp nodig. Maar als iemand eenmaal op de goede plek zit, vind ik dat het mooiste wat er is

3. Welke kansen zie jij op de arbeidsmarkt?
Er zijn meer kansen dan ooit. De vraag naar personeel is erg groot. Met name in de techniek, ICT, zorg, horeca en logistiek. Maar werkgevers stellen hoge eisen. Daardoor sluiten vraag en aanbod niet altijd op elkaar aan. De vraag is: zijn die hoge eisen altijd wel nodig? Het is belangrijk om te kijken naar iemands vaardigheden en talenten. Niet alleen naar het cv. Wat is er nodig zodat een werkzoekende wél bij de vacature past? Met onze persoonlijke begeleiding, opleiding en ontwikkeling kunnen we écht het verschil maken.

4. Heb je nog tips?
Weet u niet precies welke baan bij u past? Kijk dan eerst naar uzelf. Wat vindt u leuk om te doen in uw vrije tijd? Bent u graag alleen of liever in een team? Bent u een binnen- of buitenmens? Bent u bijvoorbeeld de aanvoerder van een voetbalteam? Vaak zeggen uw hobby’s al heel veel over wie u bent en wat u kunt. Dat helpt mij weer om een passende werkplek voor u te vinden

Floor van Striep is consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

Dit artikel komt uit het WerkBedrijf-magazine Meer dan werk. Hierin leest u onder andere over met wie wij samenwerken om kansen voor werkzoekenden te creëren. En hoe we dat doen. We brengen een aantal van ‘onze’ ondernemers in beeld. En we geven onze werkzoekende kandidaten en SW-medewerkers een gezicht. Voor hen maken we ons sterk, om ze een (werk)plek te geven in onze maatschappij. 

4 Vragen aan ... Floor van Striep