Alle jongeren verdienen een plek op de arbeidsmarkt

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen bemiddelt, ontwikkelt en begeleidt werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Ook jongeren van 18 tot 27 jaar. Juist voor deze groep is het belangrijk om de juiste stappen te zetten.

Diversiteit en maatwerk
Jongeren staan aan het begin van hun carrière. Daarom is het extra belangrijk om ze goed te ondersteunen in de stap naar werk. De doelgroep is divers. Er zijn jongeren die pas klaar zijn met hun studie, en nét dat ene zetje in de rug nodig hebben. Maar WerkBedrijf begeleidt ook jongeren die na een moeilijke periode alles op de rit hebben en voor het eerst werkervaring op gaan doen. De begeleiding is dan ook maatwerk.

Kansrijke doelgroep
Lieke Brinkhuis probeert deze jongeren zo goed mogelijk klaar te stomen voor die ene baan. Samen maken zij een cv en oefenen ze het sollicitatiegesprek. Lieke: “Ook voor werkgevers is het een interessante groep. Jongeren zijn vaak maar kort werkloos, leerbaar en hebben een frisse kijk. Het mooie is dat ze vaak enorm groeien als ze op hun plek zitten.”

593 jongeren aan het werk
Lieke: “Alle jongeren verdienen een plek op de arbeidsmarkt.  In het afgelopen jaar vonden zo’n 593 jongeren via WerkBedrijf  een leuke werkplek. Soms een mooi vervolg van hun loopbaan, soms een eerste stap naar werk. We gaan voor nog meer mooie banen in 2019!”

Helpt u mee?
WerkBedrijf is altijd op zoek naar werkplekken waar jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen. Bijvoorbeeld op een BBL-plek, of een werkplek waar het mogelijk is om een certificaat te behalen. Of waar een vakman met goede begeleiding zijn vaardigheden wil overbrengen.  Heeft u mogelijkheden in uw bedrijf? Neem contact op met Lieke Brinkhuis, 06 52 78 07 54, l.brinkhuis@wbrn.nl.

Alle jongeren verdienen  een plek op de arbeidsmarkt