Annie's weg naar werk

Ik ben Annie, 61 jaar. Hoe kwam ik bij WerkBedrijf werken?

In 2013 verloor ik mijn baan door een faillissement midden in de financiële crisis. In netwerken van 50+‘ers zag ik allemaal lotgenoten die verschrikkelijk veel in huis hadden aan ervaring en opleidingen, maar geen werkgever zat op ons te wachten.  

Pas in 2017 keerde het tij en heb ik een succesvolle sollicitatietraining gevolgd via WerkBedrijf. Daardoor leek ik weer “hot”: ik werd weer uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. Via het WerkBedrijf kreeg ik allereerst een proefplaats, maar voor de functie was ik onvoldoende commercieel en kordaat. 

Consulenten van WerkBedrijf zagen wel mijn mogelijkheden, maar ook dat ik achterstand had op de arbeidsmarkt. Dat geloofde ik zelf niet. Maar ik functioneerde wel degelijk niet meer zoals van te voren; ik was onzeker en traag.  

Door de leerwerkplek bij WerkBedrijf, coaching en een cursus empowerment kreeg ik meer inzicht in mijn functioneren. Ik leerde weer de basisvaardigheden om te kunnen werken. Ik voelde me weer thuis bij een mooie club mensen met een enorm drive om mensen zoals ik weer aan het werk te krijgen. Ik leerde veel over mezelf en collega’s hadden het beste met me voor, met als uiteindelijk resultaat mijn reguliere baan! In april 2019 werk ik een jaar als receptioniste met administratieve taken bij een notariskantoor. Ik mag steeds toch nog blijven… Een jaar evengoed dus nog in onzekerheid en met wisselend zelfvertrouwen, maar wel zelfstandig werkend en met (wisselend) succes. 

Ik vind mezelf goed in mijn werk als receptioniste. Laat ze maar praten, als ze het hier niet mee eens zijn ;-) en ook al mis ik nog steeds kennis in mijn nieuwe vakgebied. Maar ja, ik ben flexibel en: I go with the flow.  

Wat ik moeilijk vind is dat ik op mijn leeftijd minder verdien dan ik ooit heb verdiend. En dat er zo weinig zicht is op financiële zekerheid. 

@oud-collegae: hartelijke groet en ontzettend bedankt! 
@kandidaten: neem het heft in eigen handen!

Annie's weg naar werk