Bij Morssinkhof Groep in Malden telt iedereen mee!


Marcel Bernards (57), Michel Sip (50) en Henk van Uden (66) werken al heel wat jaren bij 
WerkBedrijf. Zelfs toen WerkBedrijf nog Breed heette, en daarvoor WNO. Sinds ruim vijf jaar werken ze voor Morssinkhof Groep in Malden. Dat bedrijf maakt onder andere producten van beton, zoals sierbestrating. Marcel, Michel en Henk hebben het hier goed naar hun zin. Ze vertellen graag over hun werk. 

Michel vertelt: “Ik ben hier vijf jaar geleden begonnen. Het bevalt me heel goed hier. Daarvoor zat ik in het groen. In het begin was het wennen, omdat alles nieuw voor mij was. Ik rijd vaak op de heftruck. Dat doe ik het allerliefst. Ook houd ik plantsoenen bij en ben ik bezig met terreinonderhoud.

Toen ik hier begon, deden Henk, Marcel en ik hetzelfde werk. We pakten halfkorte steentjes in en maakten er pakketjes van. Wij noemen die stenen ‘versteende frikandellen’. Daar lijken ze op, zegt Michel lachend. “Inmiddels hebben we ieder onze eigen werkzaamheden gekregen. Ik voel mij erg gewaardeerd bij Morssinkhof Groep. Ik wil hier nooit meer weg!”

Bijna vijftig jaar aan het werk
“Ik ben ook vijf jaar geleden hier komen werken,” vertelt Henk. “Hiervoor werkte ik bij een kwekerij. Witlof oogsten.” Ook Henk heeft het naar zijn zin. “Ik doe van alles wat,” vertelt hij. “Ik ruim op en ik maak nog steeds de pakketjes. Ik bundel de stenen en doe er een bandje omheen. Dit is mijn laatste jaar hier. Dan ga ik met pensioen. Ik heb er nu al 48 jaar op zitten. Ik kan nog wel 10 jaar doorgaan, maar dat doe ik niet,” zegt hij lachend. “Ik heb hier altijd met plezier gewerkt. Straks heb ik lekker de tijd voor mijn hobby’s.”

Werk op maat
Marcel: “Het bevalt me hier prima. Hiervoor werkte ik bijna 15 jaar bij een heftruckbedrijf. Daarna heb ik nog zo’n 3 jaar van alles gedaan: groenvoorziening, industrie, productiewerk. Ik vind alles leuk. Hier is het fijn dat ik niet zo op mijn vingers word gekeken. Ik ben mijn eigen baas en kan mijn eigen tempo aanhouden. Dat kan ik erg waarderen. Ik aard niet zo snel ergens, maar dat is bij Morssinkhof Groep wel het geval. Ik moet daar normaal echt mijn best voor doen. Dit is dus een hele overwinning voor me. Ik herstel pallets en ben dus bezig met timmerwerkzaamheden. We hebben alle drie hier ons heftruckrijbewijs gehaald, dus ik rijd ook heftruck. Ik vind het zo fijn dat we ‘gezien’ worden bij Morssinkhof Groep. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Begeleiding op de werkvloer
Marcel, Michel en Henk zijn heel tevreden met hun werk bij Morssinkhof Groep. “We horen er echt bij en dat laat iedereen ook echt merken”, vertellen de heren. “Tuurlijk wordt er heel soms wel eens gemopperd, maar dat is altijd zo opgelost,” zegt Michel. Marcel, Michel en Henk krijgen op de werkvloer begeleiding van Raymond Bregonje, assistent locatiemanager van Morssinkhof Groep. Dat werkt heel goed voor hen. “Soms krijg ik vragen of instructies van meerdere mensen tegelijk. Dat vind ik lastig,” vertelt Michel. “Daarom hebben we nu afgesproken dat alles via Raymond loopt.” Alle praktische zaken bespreken ze met hem. Ook hebben ze regelmatig contact met hun consulent van WerkBedrijf. “De begeleiding vinden wij heel erg prettig”, vertellen ze.

Fijne collega’s
Alle drie hebben ze goed contact met de andere collega’s. Michel: “We werken hard met elkaar, maar hebben ook veel plezier. Soms maken we wel eens rotgeintjes met elkaar, ik ook, maar dat moet kunnen.” “Ik houd van collegialiteit en help graag iedereen. En dat doen anderen ook. Het is een sociale bedoeling hier,” sluit Marcel af.

Bij Morssinkhof Groep in Malden telt iedereen mee!