Bruggen bouwen tussen onderwijs en de ICT sector


Vacatures in de ICT-sector zijn al jaren moeilijk in te vullen. En die krapte blijft. Alle reden dus om nieuwe wegen in te slaan. Samen met UWV en ROC Nijmegen introduceert WerkBedrijf de bbl-opleiding ‘Allround medewerker IT systems and devices’. Deze mbo-opleiding niveau 3 en 4 combineert werken en leren. Studenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen terwijl ze een dag in de week naar school gaan. Bedrijven maken in een vroeg stadium kennis met nieuw talent in de branche en dragen bij aan hun ontwikkeling. Ook iets voor u?

Sinds de introductiebijeenkomst in maart hebben meer dan 12 bedrijven in het Rijk van Nijmegen een betaalde werkplek beschikbaar gesteld. In mei hebben studenten tijdens de matchingbijeenkomst kennisgemaakt met deze bedrijven. Toen zijn ook de eerste vervolggesprekken al gepland. De studenten kunnen al deze zomer aan de slag, doen waardevolle vaardigheden op en dragen bij aan de groei van deze bedrijven! In augustus starten zij met de opleiding in de richting servicedesk, systeembeheer, netwerkbeheer of programmeur.  

We zijn doorlopend op zoek naar bedrijven die gemotiveerde studenten een betaalde werkplek bieden. Zo helpt u mee aan de ontwikkeling van nieuw ICT-talent. En misschien vindt u wel uw nieuwe medewerker! Meer weten? Neem contact op met Tom Trommelen, consulent bij WerkBedrijf , via t.trommelen@wbrn.nl of 06-86555084. 

Meer over de inhoud van de opleiding leest u hier.


Bruggen bouwen tussen onderwijs en de ICT sector