De training Empowerment brengt je weer in beweging


Om meerdere redenen kwam Karin (54) in de bijstand. Karin: ”Na alle hectiek vond ik het eerst wel lekker. Vrij zijn. Maar op een gegeven moment begon ik me te vervelen.” Om weer in beweging te komen, deed Karin de training Empowerment. “De training helpt je om het positieve in jezelf te zien", vertelt Karin. "En om weer naar de toekomst te kijken. Dat is gelukt! Ik geloof weer in mijn mogelijkheden."

Snel van start
“Mijn consulent bij WerkBedrijf stelde deze training voor. Ik vertelde hoe ik me voelde. Dat ik niet kon geloven wat er van mij was overgebleven. Ik had toch ooit een leuke en goede baan? En een leven dat goed liep? Dat is allemaal een beetje verdwenen.” Haar consulent meldde Karin aan voor de training Empowerment. Na een intake kon ze twee weken later al beginnen.

Van theorie naar praktijk
Karin is net klaar met de training. Er waren 7 bijeenkomsten. Karin: “Iedere bijeenkomst heeft een ander thema. Je krijgt theorie en handvatten. Daarna ga je ermee aan de slag in je eigen leven. Het is stof waar je tussendoor ook nog over nadenkt. Het kost in totaal een middag in de week. Maar ik deed drie keer in de week een uurtje. Dat vond ik fijner.”

“Het nuttigste thema vond ik zelf ‘de innerlijke criticus’. Iedereen heeft verborgen denkpatronen”, zegt Karin. “Ik denk bijvoorbeeld vaak dat werkgevers mij niet willen. Vanwege mijn leeftijd en het gat op mijn cv. In de training leer je kritisch na te denken. Je bedenkt of je denkwijze wel de juiste is."

Op zoek naar zelfvertrouwen
“De training heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. Ik moest een levensloop opstellen. Per 7 jaar van mijn leven moest ik iets opschrijven. Ik schreef op wat ik in mijn leven heb gedaan. Waar ik trots op ben en wat ik van die zeven jaar heb geleerd. Wat ik heb meegenomen in de rest van mijn leven. Het heeft me hernieuwd inzicht gegeven. Ik ben heus wel ergens goed in. Ik heb bijvoorbeeld jarenlang prima gefunctioneerd bij ABN AMRO.”

Gelijkgestemden
“De groep bestond uit zes deelnemers. Omdat de groep niet te groot is, kun je ook wat persoonlijker worden. Dat vond ik zelf heel prettig. We waren heel verschillend, maar hadden dezelfde ervaring. Iedereen had iets meegemaakt waardoor werken verder op de achtergrond is geschoven. Het was goed om het er samen over te hebben. Om te praten over hoe we hier zijn beland. Het was voor mij fijn om te praten met deze mensen. Mensen die ook serieus met hun toekomst bezig willen. Toen ik thuis kwam te zitten, was mijn omgeving meteen best negatief. Dat wil ik niet meer. Ik wil juist weer actief bezig zijn. En antwoorden krijgen op vragen die me al langer bezighouden.”

Denken in mogelijkheden
“De training heeft me zeker gebracht wat ik vooraf had gedacht. Het levert me iets blijvends positiefs op. Ik denk weer meer in mogelijkheden. En ik ken mezelf nu beter. Door de training vind je het positieve in jezelf weer. Je kijkt weer naar de toekomst. De training is niet direct gericht op werk. Het is meer bedoeld om de route naar werk weer te vinden. Dat moet je echt uit jezelf halen. Door positief naar jezelf te kunnen kijken. Dat is belangrijk. En nodig om weer richting de arbeidsmarkt te kunnen gaan.

Ik ga nu eerst een andere training volgen vanuit WerkBedrijf. Om te kijken wat voor soort werk nu goed bij me past. Ik zie callcenterwerk namelijk niet meer zo zitten. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen. Ik hoop namelijk nog 15 jaar mee te mogen doen op de arbeidsmarkt.”

De training Empowerment brengt je weer in beweging