Dȗng Hoàng: Een zachte doorzetter vol kracht

Dȗng (spreek uit ‘Jong’, 26 jaar) zit aan de eettafel thuis bij zijn ouders. We voelen ons warm onthaald door het hele gezin. De begroeting is hartelijk, de koekjes, thee en koffie staan al klaar. Dȗng zelf komt vriendelijk en een beetje verlegen over. Maar hij straalt vooral zachtheid uit. Zijn naam betekent kracht, beantwoordt hij onze vraag. Dat lijkt eerst niet te passen, maar al snel wordt duidelijk dat hij juist met zijn zachtheid zijn naam eer aandoet.

Doorgaan na tegenslag 
In 2013 volgde Dȗng een ICTopleiding. Helaas bleek dat uiteindelijk niet haalbaar, maar hij bleef niet bij de pakken neerzitten. “Ik ben toen gelukkig de juiste mensen tegengekomen”, vertelt Dȗng. “Via het ROC kreeg ik een jobcoach van Stichting Sterk in Werk toegewezen. Samen met haar durfde ik wél naar WerkBedrijf te gaan om me aan te melden voor een uitkering en werk.” Bij WerkBedrijf volgde Dȗng twee trajecten. Tijdens Workfast leerde hij solliciteren. En met Start Klaar! kwam hij in zijn eigen kracht: “Dat was een empowerment training. Zo heb ik geleerd hoe ik met moeilijke situaties op het werk moet omgaan. Door de training voelde ik me zekerder en durfde ik zelf meer initiatief te nemen.”

Netwerken werkt 
Zo vroeg Dȗng aan zijn consulent bij WerkBedrijf of hij misschien bij Cycloon Post terecht kon. Dit was na een bijeenkomst van het inclusief ondernemersnetwerk (ION). Daar had hij namelijk met een jongen gesproken die net bij Cycloon wegging. En het is gelukt: sinds september 2016 werkt Dȗng bij Cycloon. Enthousiast laat hij ons foto’s zien van het grof sorteren, fijn sorteren en de werkzaamheden aan de balie. “Het werk aan de balie is zwaar. Je moet echt gefocust zijn, dat wil niet iedereen. Maar ik vind het er echt leuk. Ik zit ook in een leuke werkploeg.”

Verder lezen
Lees het hele artikel in ons magazine Meer dan werk. 

Dȗng Hoàng: Een zachte doorzetter vol kracht