Eugène Flören: de training Perspectief 360° opent deuren

Eugène Flören (62) nam deel aan de training Perspectief 360°. En met succes: hij is inmiddels vol enthousiasme aan de slag in Duitsland. 

Eugène heeft in Nederland ruim 35 jaar gewerkt in het muziekonderwijs, waarvan 28 jaar als docent slagwerk bij de Lindenberg in Nijmegen. Daarna is hij als privé-docent aan de slag gegaan, maar die toekomst vond Eugène te onzeker. Hij wilde zijn mogelijkheden verkennen en zocht daarvoor ondersteuning bij WerkBedrijf. Daar werd hij geattendeerd op de training Perspectief 360° (toen nog onder de naam Grenzen bewegen). Met behulp van deze training vergroot je je kansen op werk in de grensregio. En daar had Eugène wel oren naar!

Mooi netwerk
“Ik was direct getriggerd toen ik over de training hoorde. Mijn muziekstijl is in Duitsland populairder dan in Nederland, dus misschien zou dat wel mogelijkheden bieden. Sowieso was ik altijd al geïnteresseerd in de Duitse taal. Dus ik besloot naar de informatiebijeenkomst te gaan, en daarna wist ik het zeker. Deze kans ging ik grijpen. Ik had immers niks te verliezen." Eugène kwam terecht in een gemêleerde groep van 18 deelnemers. De deelnemers varieerden van jong tot oud, hadden verschillende achtergronden, nationaliteiten en opleidingsniveaus. Dat bleek gaandeweg een meerwaarde te zijn: “We leerden veel van elkaar en konden elkaar ook echt helpen en motiveren. Het leverde me dus sowieso een mooi netwerk op. Uiteraard was het even wennen om terug te gaan in de schoolbanken. Zeker met mijn eigen achtergrond als docent. Maar het studieprogramma was gevarieerd en werd aangepast op alle niveaus. De training is dus voor iedereen goed te volgen, maar het vraagt wel om motivatie. Want het is toch 12 weken lang, 5 dagen in de week aan de slag."

Benieuwd naar het hele verhaal van Eugène? Lees hier  verder.

Eugène Flören: de training Perspectief 360° opent deuren

Meer weten over de training training Perspectief 360°?