Geschenken van waarde

5000 kerstpakketten pakken SW-medewerkers van WerkBedrijf deze weken in voor Time 4 Gifts. Werk dat ze met veel plezier doen. De keuze voor WerkBedrijf was voor Patricia van Dorst, eigenaresse van Time 4 Gifts, logisch: “De samenwerking verloopt geweldig, de lijntjes zijn kort en zowel wij als onze klanten vinden het belangrijk dat we verder kijken dan commercieel belang.” 

Energieke ondernemer
Patricia startte 10 jaar geleden haar onderneming in bedrijfskleding en relatiegeschenken. “Ik werkte al jaren bij een importeur van relatiegeschenken. De inkoopkant had voor mij dus weinig geheimen meer. De start was heel spannend, want ik had 0 klanten. Maar ik heb letterlijk de gouden gids erbij gepakt en ben gaan bellen. En veel gaan netwerken. Langzaamaan begonnen de klanten met bestellingen binnen te komen.” Haar focus op klantbehoud en een gouden greep zorgden ervoor dat vanaf 2010 de bal echt ging rollen voor Patricia. 

Maatwerk
3D USB sticks, die in iedere gewenste vorm gemaakt kunnen worden. Dat bleek het gouden gat in de markt. “Van tulp tot graafmachine, van toga tot voetbalshirt … je kunt het zo gek niet verzinnen of we hebben het geleverd. Dit bleek hét item te zijn om bij bedrijven binnen te komen. Van daar uit kreeg ik vaak de kans om steeds meer artikelen te leveren.” Naast relatiegeschenken zijn de kerstpakketten niet weg te denken uit het assortiment van Time 4 Gifts. Patricia: “Dat is ieder jaar best spannend. In een korte tijd moeten we zo’n 40% van onze jaaromzet realiseren. Maar door onze assortiment en eigenheid lukt dat ieder jaar weer. Bij ons kan alles! Een eigen product toevoegen, een item laten personaliseren … niets is onmogelijk.” 

Iedereen van waarde
Sinds een paar jaar heeft Patricia twee fulltime medewerkers in dienst. Een echte rolverdeling hebben ze niet, ze doen alle drie alles. “Dat wil ik ook graag zo. We zijn allemaal even belangrijk. Wel maken we natuurlijk gebruik van elkaars kwaliteiten.” Het inpakken van de kerstpakketten wordt uitbesteed, nu voor het tweede jaar aan WerkBedrijf. “Ze doen het werk goed en netjes en de samenwerking loopt geweldig. Ik vind het belangrijk om zo maatschappelijk verantwoord ondernemen in te vullen. Iedereen is van waarde en moet een goede werkplek hebben.” Mooie bijkomstigheid?  Dit jaar verzorgt Time 4 Gifts ook de kerstpakketten voor WerkBedrijf. “Dat is natuurlijk extra leuk. Zeker omdat die keuze puur is gemaakt op de inhoud van het pakket. Want net als ieder jaar kiest een panel van SW-medewerkers het beste pakket voor hun collega’s.”  

Waardering
“Ik geniet echt als ik zie dat bedrijven werk maken van hun kerstpakket. Als we dan met een bedrijf in onze showroom bezig zijn een pakket samen te stellen, dan voel ik de waardering voor de medewerkers en relaties. En dat is volgens mij precies wat je wilt bereiken met een geschenk of kerstpakket!”  

Geschenken van waarde