GVO De Klup

(Gerard Rijnders, huismeester, gedetacheerd bij GVO de Klup, Robert Hendriksen, bedrijfsdienstverlener WerkBedrijf en Ilse Scholten, coördinator GVO De Klup vanuit Driestroom)

Gerard en Ilse vormen een mooie combi. Samen met nog een collega runnen ze de hele toko. GVO de Klup, onderdeel van Driestroom, organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze activiteiten worden allemaal begeleid door vrijwilligers.

Manusje van alles
Gerard is huismeester bij GVO de Klup. ’s Ochtends begint hij met een rondje schoonmaak. Hij doet alles wat er moet gebeuren in en om het pand. Ilse is coördinator van de Klup en werkt samen met Gerard. Ilse: “Vorig jaar zijn we gestart met de boel opknappen. Daar heeft Gerard heel veel uren in zitten. Plafondplaten verven, tuinonderhoud, noem maar op. Hij is echt een manusje van alles.”

Even thuis
Voordat Gerard bij GVO de Klup aan de slag ging, werkte hij als toezichthouder op een parkeerplaats via SW-bedrijf Breed. Maar de grond van de parkeerplaats moest gesaneerd worden, dus raakte Gerard zijn werkplek kwijt. Dat was wel wennen. Hij zat even thuis, maar dat was niks voor Gerard. Samen met zijn consulent Robert ging hij op zoek naar een nieuwe werkplek. 

Modelmedewerker
Robert: “Gerard is een harde werker. Hij is er altijd, neemt nooit vrij. Ik moet echt tegen hem zeggen: nu moet je vakantie nemen. Want hij komt het liefst elke dag, ook in het weekend. Hij is echt een modelmedewerker.” Een nieuwe werkplek voor Gerard vinden lukt snel. Hij kon aan de slag bij GVO de Klup. Ilse herkent de werkhouding die Robert omschrijft. “Ik moet Gerard soms echt naar huis schoppen op vrijdagmiddag. Hij is heel trouw, soms moet ik hem afremmen.”

Mooie combi
GVO de Klup en WerkBedrijf zijn nu al twee jaar een mooie combi. Waarom? De Klup heeft er een goede kracht bij en Gerard heeft een leuke werkplek. In het begin was het wel even zoeken. Maar nu heeft Gerard helemaal zijn draai gevonden bij ons. Hij vindt eigenlijk al het werk leuk. En wij hebben er een sterke collega bij. ‘Ik ben heel erg blij met Gerard. Hij doet echt veel en staat voor iedereen klaar. We zijn een goede match.’

Jubileumjaar
Ilse: “Dit jaar is ons jubileumjaar, dus we zijn druk met het organiseren van feestelijke activiteiten.” Daar werkt Gerard graag aan mee. ”Stiekem ben ik van de deelnemers gaan houden. Die mensen zijn altijd vrolijk. Dat is voor mij echt de kers op de taart van mijn werk.”

GVO De Klup