Harrie-training biedt handvatten voor begeleiding op de werkvloer

Goede begeleiding op de werkvloer is voor alle werknemers belangrijk. Dit geldt zeker voor mensen met een arbeidsbeperking of mensen die al wat langer uit het arbeidsproces zijn. Daarom biedt WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn opdrachtgevers de mogelijkheid kosteloos de Harrie-training te volgen. Harrie staat voor de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Hij (of zij) biedt directe begeleiding op de werkvloer. Voor de tweedaagse training op 13 april & 18 mei en 1 & 29 juni kunt u zich nog aanmelden!

Praktische tips
Tijdens de Harrie-training krijgen de deelnemers informatie, theorie, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. Deelnemer Ralf: “De tips kwamen niet alleen vanuit de docenten, maar juist ook vanuit de andere deelnemers. Zo start er bij ons binnenkort een aantal mensen tegelijk. Een praktische tip van een andere deelnemer was om die groep van tevoren al bij elkaar te zetten. Zo leren ze elkaar vast kennen en is de introductie minder belastend. Maar het laat ook direct de onderlinge dynamiek en rollen zien. Als werkgever fijn om rekening mee te kunnen houden. Dat ga ik dus op die manier aanpakken.”

Intervisie
Ralf: “Al met al ben ik heel tevreden over de training en de docenten. Ik kan hier in de praktijk echt mee aan de slag. We hebben met onze trainingsgroep zelfs een intervisiegroep opgericht. We blijven dus periodiek bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.”

Wie is Harrie? 
Een goede ondersteuning door een naaste collega vergroot de kans dat een werknemer met een arbeidsbeperking succesvol kan participeren op de werkvloer. Daarom hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie in het leven geroepen. Harrie is de ideale collega-werknemer, die de directe begeleiding biedt van iemand met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Dit wordt onder andere vertaald in de Harrie-training.

Harrie-training biedt handvatten voor begeleiding op de werkvloer

Voor meer informatie of aanmelden voor de training op 13 april & 18 mei en 1 & 29 juni kunt u contact opnemen met