Hoe gaat het met .….Golda?

Het ZZG-opleidingstraject tot verzorgende 3 IG is inmiddels ruim 2 maanden geleden gestart. We bellen met deelneemster Golda om te horen hoe haar ervaringen tot nu toe zijn. 

Golda: "Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk bij Boszicht in Nijmegen. Hier werk ik 21 uur per week op de PG-afdeling, een gesloten afdeling voor mensen met dementie. In juli ben ik daar begonnen en ik doe echt van alles. Ik help mensen met opstaan, douchen, aankleden, eten geven, naar de wc gaan enzovoort. Die start in de ochtend vind ik het allerleukst aan mijn werk. Ik kan de mensen helpen en een beetje met hen babbelen." 

Wennen op school 
Op school is het nog wennen voor Golda. Ook voor het ROC Nijmegen is dit opleidingstraject een nieuw traject, dus het kost wat tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Golda: "De theorie is me niet altijd duidelijk. Daar heb ik soms wel de behoefte aan meer uitleg. Maar de leermethode is ook voor de docenten nieuw, dus misschien is het gewoon voor ons allemaal wennen. De vaardigheidslessen vind ik heel goed. Daar leer ik echt veel van. Ook de praktijklessen vanuit ZZG zijn heel interessant, dat gaat bijvoorbeeld over beschermd wonen of ziektebeelden. Dat wordt echt goed uitgelegd." 

Trotse kinderen 
Golda combineert het leerwerktraject met de opvoeding van haar drie kinderen. "Tot nu toe gaat dat heel goed, ze zijn trots op me dat ik dit doe. Voor de jongste is het wel eens wennen dat mama niet meer zoveel thuis is, maar ook zij doet het prima. Ik krijg dus alle steun die ik nodig heb. Ook op het werk trouwens. Zowel bij mijn werkbegeleider als mijn collega's kan ik altijd terecht voor vragen, ze willen me overal mee helpen." 

Uitdaging 
Veel van de opdrachten in de leermethode kunnen de deelnemers op de werkvloer uitvoeren. Golda: "ik ben er heel blij mee dat ruim 80% uit praktijk bestaat. Ik ben nou eenmaal liever aan het werk dan dat ik op school zit. Er komt wel weer een spannende opdracht aan: ik moet een BPV-plan gaan schrijven. Daarin moet ik een zorgplan uitwerken voor een bewoner, met ziektebeeld, medicatie....alles. Dat is een grote uitdaging voor mij!"  

 

Hoe gaat het met .….Golda?

Wilt u meer weten over dit opleidingstraject?