“Ik kreeg na 7 maanden al een vaste aanstelling bij SMB Willems”


“Ik ging elke dag met lood in mijn schoenen werken”


De Antwerpse Lesley (56) woont al 35 jaar in Nederland. Door omstandigheden lukte het haar niet om een baan lang vast te houden. Ze heeft daardoor 27 jaar in de bijstand gezeten. Sinds april dit jaar heeft Lesley een vaste aanstelling bij SMB Willems. Ze maakt vijf ochtenden per week afwisselend schoon bij Talis en Cycloon in Nijmegen. Lesley: “Ik had het zelf helemaal niet meer verwacht. Ik vind het zo fijn dat ik nu op mijn plek ben!”

“Vorig jaar zomer ben ik ontslagen bij mijn vorige werkgever”, vertelt Lesley. “Ik maakte schoon op een school. Na twee tijdelijke jaarcontracten kreeg ik geen vast contract. Eigenlijk zat ik daar ook niet op mijn plek. Ik ging elke dag met lood in mijn schoenen werken. Al was het maar voor 2,5 uur per dag. Toch heb ik het daar 2 jaar volgehouden.”

Een goede klik met consulent WerkBedrijf
Kort na haar ontslag maakte Lesley kennis met haar consulent van WerkBedrijf. “Met hem had ik meteen een goede klik. Ik ben daar heel blij om. In het verleden is dat wel eens anders geweest. Hij schakelt ook snel. Al gauw zaten we samen bij SMB Willems om kennis te maken. Ik kreeg het aanbod om een week mee te lopen met de schoonmaakploeg op de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. Om te kijken of er van 2 kanten een klik was én om te kijken of het allemaal goed zou gaan.”

Werk bij Talis én Cycloon
Kort daarna bleek Talis, een nieuwe klant van SMB Willems, op zoek naar schoonmakers voor de kantoorruimtes van het nieuwe pand aan de Boekweitweg in Nijmegen. “Omdat het zo goed was gegaan op de Nieuwe Dukenburgseweg kreeg ik daar een contract voor 15 uur per week, verdeeld over 5 ochtenden. Zoals elke nieuwe medewerker van SMB Willems kreeg ik eerst een contract voor 7 maanden. Na een wat stroeve start omdat ik niet gewend was aan vijf dagen in de week heel vroeg opstaan, kwam ik steeds beter in mijn ritme. Sinds maart dit jaar werk ik ook bij Cycloon. Ze hadden daar dringend schoonmakers nodig. Ze waren zo tevreden over mij dat ik in april een vaste plaatsing kreeg. Ik kreeg toen meteen een vaste aanstelling voor 32 uur per week.”

Waardering, complimenten en afwisseling
“In het begin moest ik echt even wennen”, vertelt Lesley. “Extra fijn daarom dat de voorvrouw elke ochtend aanwezig is. Ik kan dan ook bij haar terecht als er tussendoor iets is. Inmiddels zit Lesley helemaal op haar plek. “Mensen hebben hier waardering voor me. En ze geven complimenten als ik het goed doe. Ik kan zelfstandig en op mijn eigen manier werken. Zonder de hele tijd druk te voelen of op mijn vingers te worden gekeken. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik vind de sfeer op beide werkplekken ook heel fijn. Hierdoor heb ik zelfs geen moeite meer met vroeg opstaan. Elke werkdag ben ik om 04.45 uur al wakker. Dat was voorheen wel anders. Die afwisseling in werkplek en mensen zorgt ervoor dat ik het supergoed naar mijn zin heb.”

Samen op avontuur
Mijn consulent is trots op wat ik in de afgelopen maanden heb bereikt. Ik ben hem heel dankbaar. Samen zijn we een avontuur aangegaan en hebben we de route bepaald. Af en toe komt hij een praatje maken als hij bij Talis of Cycloon moet zijn. Het gaat allemaal heel soepel. Hij heeft me echt in m’n kracht gezet, waardoor ik nu volledig tot m’n recht kom. De laatste tijd hebben we niet zo veel contact meer. We hebben wel afgesproken dat ik hem altijd kan bellen als ik ergens mee zit!”

“Ik kreeg na 7 maanden al een vaste aanstelling bij SMB Willems”