Jonge moeder Liza volgde de training En nu ik!

Liza (30) ontvangt al een aantal jaar een bijstandsuitkering. De zoektocht naar werk bleek lastig te combineren met de zorg voor haar dochtertje. Via WerkBedrijf nam ze deel aan de training En nu ik! Een training gericht op jonge moeders om hen voor te bereiden om weer aan het werk te gaan. Dat bleek een schot in de roos! Liza leerde voor zichzelf te kiezen. Ze haalde veel steun en herkenning uit de groep. En ze kreeg het laatste zetje om een opleiding te gaan doen. “Ik durf nu meer voor mezelf te kiezen. Ik wil werken aan mijn toekomst. Zo kan ik een goed voorbeeld zijn voor mijn dochter.” 

Liza: “Jarenlang werkte ik in de horeca. Toen mijn dochter kwam, inmiddels 3 jaar geleden, stopte ik daarmee. Al mijn aandacht ging naar haar. Werk leek ver weg. Zeker omdat ik geen afgeronde opleiding heb. De laatste tijd dacht ik steeds vaker: ik wil graag weer aan het werk. Niet meer afhankelijk zijn van een uitkering en me nuttig maken. Bij WerkBedrijf raadden ze me aan de training En nu ik! te volgen. In juni ben ik daarmee begonnen en het blijkt precies wat ik nodig had.” 

Herkenning in de groep 
“De training bestaat uit 8 bijeenkomsten in een kleine groep. We deden oefeningen en kregen theorie. Maar er was ook veel praktische informatie. Bijvoorbeeld over kinderopvang en budgettering. Voor mij was het belangrijkste dat ik leerde voor mezelf te kiezen. Dat het oké is als ik tijd voor mezelf vrij maak. Je staat echt even stil bij jezelf. Bij wat jij wil. Daarnaast was de herkenning en steun binnen de groep heel fijn. Al voor de training had ik het idee om in de zorg te gaan werken. Ik ben ooit aan de opleiding maatschappelijke zorg begonnen, maar die heb ik niet afgemaakt. Tijdens de training werd de keuze voor de zorg alleen maar bevestigd. Daar ligt mijn hart.” 

Wennen aan leren en werken 
“Dit najaar begin ik met de BBL-opleiding helpende. Dat is een mbo niveau 2 opleiding. Ik kan waarschijnlijk wel meer aan, maar kies er bewust voor laagdrempelig te starten. Zodat ik weer kan wennen aan leren en werken. En ervaar hoe dit combineert met de zorg voor mijn dochtertje. De opvang is in ieder geval al goed geregeld. Ik heb echt zin om te beginnen. Ik vind het leuk om voor mensen te zorgen. In het begin doe ik vooral huishoudelijk werk. Daarna komen er meer ondersteunende taken bij. Het leuke is dat er ook veel doorgroeimogelijkheden zijn, dus wie weet ga ik daarna nog wel verder leren. Voor nu lijkt me vooral heerlijk om buitenshuis wat te gaan doen, me nuttig te voelen en weer onafhankelijk te worden. Daar heeft En nu ik! me echt bij geholpen!” 

En nu ik! 
Ben jij een jonge, alleenstaande moeder? Dan gaan al jouw tijd en aandacht nu waarschijnlijk naar je kind. Weer aan het werk gaan lijkt nog ver weg. Maar je kunt je daar toch al op voorbereiden. In de training En nu Ik! wissel je ervaringen uit met andere moeders en ontdek je wat jouw mogelijkheden zijn. Verder krijg je informatie over ondersteuning. Bijvoorbeeld over kinderopvang, bijzondere bijstand of omgaan met een beperkt budget. Natuurlijk zorgen wij tijdens de training voor de opvang van je kind(eren). Je consulent kan je meer vertellen over de training.  

Aanmelden voor de training kan hier.

Noot: de dame op de foto is niet Liza!

Jonge moeder Liza volgde de training En nu ik!