Kansen in coronatijd

SW-medewerker Nancy (33) werkt al 3 jaar met veel plezier als gastvrouw bij Rabobank. Door de coronamaatregelen kwam ze thuis te zitten. Dat was in het begin niet vervelend, maar al snel kwamen de muren op haar af. Ze kreeg de kans om tijdelijk ander werk te doen en een training te volgen. Die kans greep ze met beide handen: “Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. En ik ben weer onder de mensen, dat is voor mij heel belangrijk.” 

Als gastvrouw bij Rabobank zorgt Nancy niet alleen voor een warm welkom voor bezoekers. Ze verricht ook facilitaire taken, zoals het rondbrengen van de lunch. Nancy: “Ik vind het heel leuk werk om te doen. Maar het allerleukst zijn toch wel de collega’s. Ik kan altijd bij ze terecht. Toen kon ik opeens niet meer naar mijn werk. Dat was in het begin wel fijn. Ik heb veel hobby’s en ging klusjes in huis doen. Maar toch ging ik me al snel rot voelen. Ik miste iedereen. En ik wilde niet meer denken: wat moet ik vandaag nou weer gaan doen?”   

Training op maat
WerkBedrijf-consulent Ingrid zag dat Nancy het moeilijk had en kwam met een oplossing. Ingrid: “We vinden het belangrijk dat onze SW-medewerkers, binnen hun mogelijkheden, blijven groeien. Samen met onze trainer Truus hebben we gekeken wat Nancy nodig had. Daarom hebben we een programma op maat gemaakt." Nancy: “Ik videobel iedere week met Truus. Zij leert me steeds nieuwe dingen. We hebben het bijvoorbeeld gehad over lichaamstaal, over complimenten en kritiek. Maar ook kreeg ik tips om op een goede manier te tillen en te bukken. Nu zijn we bezig met rekenen. Dat vind ik wel het moeilijkste hoor! Maar het is leuk om te leren.” 

Tijdelijk ander werk 
Naast de training kan Nancy ook tijdelijk aan de slag bij een andere werkgever, BlueView. “Dit is heel ander werk dan ik gewend ben. Normaal loop en sta ik de hele dag. Nu werk ik met mijn handen en moet ik veel stilzitten. Dat vind ik wel eens lastig. Maar ik ben blij dat ik weer kán werken. Dat is veel beter dan thuis zitten. Ik vond het wel spannend om met iets nieuws te beginnen. Maar de mensen zijn heel fijn. We praten, lachen en werken samen.” Ingrid: “Het is knap hoe Nancy de kansen die ze krijgt met beide handen aangrijpt. Zo buigen we samen een lastige, negatieve periode om naar een positieve tijd, met nieuwe kennis en vaardigheden. Ik ben trots op haar."

Kansen in coronatijd