Maak kennis met de Bestuurscommissie Werk (BCW)

WerkBedrijf is een arbeidsbemiddelingsbedrijf, ontstaan uit een samenwerking tussen 7 gemeenten. Wij bemiddelen, ontwikkelen en begeleiden werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Uiteraard zijn de gemeenten nauw betrokken bij WerkBedrijf, onder andere in de Bestuurscommissie Werk (BCW). De BCW bestaat uit de portefeuillehouders Werk van de 7 gemeenten, de regiomanager van samenwerkingspartner UWV en de directeur van WerkBedrijf. Wij stellen de leden van de BCW graag aan u voor. Dit keer is de beurt aan Pim van Teffelen.

1. Wie ben je?  

Mijn naam is Pim van Teffelen, al sinds 2003 lid van de gemeenteraad in Beuningen. Vanaf mei 2018 ben ik als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles zorg, werk en inkomen.  

2. Wat is je rol in de BCW en betrokkenheid bij WerkBedrijf?  

De complexiteit van het dossier werk en inkomen viel me direct op, toen ik als wethouder begon. De ingewikkelde constructies die bedacht worden in Den Haag, de terminologie, de continue veranderingen … echt lastige materie. Niet alleen voor ons als politiek, maar zeker ook voor werkzoekenden en werkgevers. Het verminderen van die complexiteit vind ik een belangrijke taak voor de BCW. 
Ik zie de BCW als middel voor een stevige samenwerking tussen de 7 regiogemeenten en WerkBedrijf. We hebben gezamenlijke belangen en hebben elkaar nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Dat geldt zeker voor een kleinere gemeente als Beuningen. De uitdagingen blijven groot. In de huidige tijd van personeelskrapte lukt het makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Voor sommige bedrijven zit daar een ideële reden achter, andere maken die keuze meer op economische gronden. En hoe gaat dat straks, als de vraag op de arbeidsmarkt afneemt? 

Dat zijn onderwerpen die we in de BCW aan de orde brengen. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven weet ik hoe het in de praktijk werkt. Veel ondernemers richten zich vooral op de korte termijn. Mijn kennis en ervaring komen in de BCW goed van pas. 

3. Waar ben je trots op, als je kijkt naar de dienstverlening van WerkBedrijf?   

Dat we ons richten op duurzaamheid. We streven naar duurzame plaatsingen voor werkzoekenden, maar we gaan ook duurzame relaties aan met werkgevers. Consulenten van WerkBedrijf zijn regelmatig aanwezig op het gemeentehuis. Daardoor is WerkBedrijf veel dichterbij komen te staan. Ze zijn makkelijk benaderbaar en dat waarderen we. Er is meer ruimte voor maatwerk. En we gaan niet meer alleen maar uit van betaald werk. Ook vrijwilligerswerk of dagbesteding kan voor mensen zeer waardevol zijn. Op lokaal niveau ben ik er trots op hoe we hier in Beuningen zorg bieden aan wie dat nodig hebben. Op het gebied van werk, maar ook veel breder dan dat. Daar helpt ons Sociaal Team bij. Want problemen staan zelden op zichzelf. We willen mensen er weer bij laten horen, weer een doel geven. Als dat lukt, maakt me dat trots. Ook op al die mensen achter de schermen, die daar zo hard aan werken!  

Maak kennis met de Bestuurscommissie Werk (BCW)