Mark Burgers: Vertrouwen, regie en eerlijke kansen

Als eigenaar van hotel Nimma, uitzendbureau B2Works en M&M Containerservice is Mark Burgers een ondernemer pur sang. Hij gelooft in eerlijke kansen voor zijn mensen. Prettig vindt hij het niet om zo in de schijnwerpers te staan. Een plek achter de schermen past beter bij hem. Wat is het geheim achter deze succesvolle zakenman?

Bij hotel Nimma is direct duidelijk waar Marks bedrijven elkaar raken: het kantoor van B2Works is ook in dit pand gevestigd. De nieuwe uitzendkrachten, net aangekomen uit de Baltische staten, worden hier verwelkomd. Mark: ”Ze slapen hier de eerste nacht en regelen de volgende dag het papierwerk. Daarna zorgen wij voor vervoer naar hun nieuwe onderkomen.” Onderhoud en schoonmaak van de panden gebeuren ook allemaal in eigen beheer. “Ik hou graag de regie in eigen hand. Maar minstens zo belangrijk is dat ik zo persoonlijk contact kan houden. Met onze mensen, maar ook met de leveranciers met wie we werken. Dat zorgt voor betrokkenheid en betere kwaliteit.”

Tevreden klanten én medewerkers
Mark: “Toen ik net begon, was klanttevredenheid mijn belangrijkste graadmeter. En uiteraard blijft dat heel belangrijk, maar ik ben steeds meer in gaan zien, dat onze medewerkers de kwaliteit van onze organisaties bepalen. Dus als zij tevreden zijn, werkt dat door in het hele bedrijf en dus ook in de klanttevredenheid. Ik wil iedereen een eerlijke kans bieden. We zorgen voor goede verdiensten en goede werkomstandigheden. Ons verloop is laag, doordat medewerkers het goed hebben bij ons. Dat kan in kleine dingen zitten. Zo heb ik een springkussen gekocht, dat medewerkers mogen gebruiken bij bijvoorbeeld kinderverjaardagen.” Dat Marks aanpak werkt, blijkt wel uit de steeds groeiende klantenkring. Grote bedrijven als Coca-Cola en AkzoNobel weten Mark goed te vinden voor de invulling van logistieke functies.

Eerlijke kans
WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en Mark vinden elkaar in het bieden van eerlijke kansen. Via WerkBedrijf is Lina 8 maanden geleden aan de slag gegaan bij B2Works. Een goede match, volgens Mark. “Lina regelt de administratie rondom de uitzendkrachten. Zij komt zelf uit Bulgarije. Daarom communiceert ze gemakkelijker met de uitzendkrachten. Maar ze snapt ze ook echt en begrijpt wat ze nodig hebben. Lina maakt volledig onderdeel uit van het team. We zijn heel blij met haar!”

Eigenaarschap
Meerdere bedrijven, in totaal verschillende branches en dan zelf op alle vlakken de regie willen houden … hoe lukt dat? “Het valt of staat allemaal met goede communicatie en coördinatie”, licht Mark toe. “Ik hou me nog steeds met heel veel dingen bezig. Ik wil mijn mensen en mijn klanten kennen. Dat lukt doordat ik mensen verantwoordelijkheid geef, in alle lagen van de organisatie. Wij zorgen voor goede begeleiding en faciliteiten. Maar ik wil dat iedereen zich medeverantwoordelijk voelt voor onze dienstverlening.”

Afval
Mark kreeg het ondernemerschap al van huis uit mee. Zijn ouders waren eigenaar van Burgers Afval Service en Milieudienst Nooijen. In 2007 nam Van Gansewinkel deze bedrijven over en kwam Mark daar in dienst, onder andere als accountmanager. Al snel zag hij binnen het bedrijf mogelijkheden voor de werving van personeel. Daarin specialiseerde hij zich, volgde opleidingen en richtte B2Works op. In eerste instantie deed hij dat naast zijn baan, maar na een tijdje besloot hij in het diepe te springen. Mark richtte zich volledig op zijn eigen uitzendbureau. Toen hij samen met zijn zus in 2013 A&T in Wijchen overnam, kreeg afval weer een belangrijke plek in zijn leven. Ze konden samen hun passie voor afval en hun klantgerichtheid combineren in een eigen bedrijf: M&M Containerservice. En ook dit bedrijf loopt als een zonnetje. Het succes komt gedeeltelijk door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook hier werpt Marks strategie, om medewerkers voorop te stellen, zijn vruchten af. De chauffeurs werken er allemaal al langere tijd. De sfeer is goed, net als de verdiensten en de werkomstandigheden zijn prettig zijn goed. Mark: “Als je eenmaal een goed team hebt staan, werkt dat ook door op nieuwe mensen. Het team corrigeert zichzelf, lanterfanten wordt niet geaccepteerd. Ook buiten werktijd doen we geregeld leuke dingen met elkaar.”

Kinderwens vervuld
En toen kwam de mogelijkheid om het pand van Nimma te kopen. Mark: “Het pand zat al jaren in mijn hoofd. Al 10 jaar geleden vond ik het zo zonde dat er niets werd gedaan met dit markante pand. Op dat moment was het voor mij nog niet mogelijk het te kopen. Maar toen de afgelopen jaren deze omgeving zich verder ontwikkelde, werd het steeds interessanter.” Hij besloot het pand te kopen en te verbouwen tot een trendy hotel. Mark: “Als kind wilde ik al hoteldirecteur te worden. Ik vertrouw op mezelf en natuurlijk had ik mijn research gedaan. En het blijkt heel goed uit te pakken.” En nu Mark, rustig genieten van het succes? “Nee hoor, ik ben alweer bezig met een nieuw plan. We willen een school ombouwen tot appartementencomplex. Dus stilzitten is er voorlopig nog niet bij.”

Mark Burgers: Vertrouwen, regie en eerlijke kansen

Meer informatie
Wilt u weten wat Werkbedrijf voor u kan betekenen? Neem contact op met Michel Jansen.