Mooie combi toch. Installatiebedrijf Gebroeders Kerkhoff, Opleidingsbedrijf IW en WerkBedrijf

Aan enthousiasme geen gebrek wanneer je over succesvolle plaatsingen spreekt met Susanne Kerkhoff van Gebroeders Kerkhoff, Hanneke Maas, leerlingbegeleider bij Opleidingsbedrijf IW en Annelies Jansen, consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf.

Banenmotor
“In project Banenmotor werken we samen met UWV en verschillende opleidingsbedrijven. Ook Vluchtelingenwerk Nijmegen doet mee”, vertelt Annelies. “Doel is om kandidaten van WerkBedrijf, waaronder statushouders – dat zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning – met een intensief scholingsprogramma op te leiden tot vakman. Voor technische beroepen in bouw, schilderwerk of de installatietechniek.”

100 jaar Gebr. Kerkhoff
Susanne: “Meer dan 100 jaar geleden richtte mijn opa Installatiebedrijf Gebr. Kerkhoff op. Na mijn vader ben ik de derde generatie die in het bedrijf werkt. Een echt familiebedrijf met een lange historie. Op dit moment is het lastiger om aan goede vakmensen te komen. Daarom ben ik zo blij dat Hanneke Ahmad, een kandidaat vanuit WerkBedrijf, aan mij voorstelde. Hanneke helpt ons namens Opleidingsbedrijf IW bij het vinden van geschikte vakmensen/stagiaires.”

Vakgerichte opleiding
“Opleidingsbedrijf IW is de schakel tussen talent en techniek”, gaat Hanneke verder. “Wij leiden jongeren én ouderen op voor een baan in de techniek. We zorgen ervoor dat kandidaten allereerst de basisvaardigheden onder de knie krijgen zodat ze later op een leerwerkplek het vak verder kunnen leren. Voor Banenmotor hebben we een eigen praktijkruimte in Nijmegen ingericht, waar enthousiaste en kundige instructeurs voor de opleiding zorgen. Daar komt veel maatwerk bij kijken, omdat de kandidaten allemaal andere kennis en ervaring meebrengen. Doorgaans start een kandidaat na een proeftijd van 2 à 3 weken met de echte opleiding die 3 maanden duurt. Bij het traject hoort uiteraard ook een praktijkstage.”

Toegevoegde waarde
“Ahmad staat positief in het leven en komt iedere dag met een grote glimlach naar het werk”, vertelt Susanne enthousiast. “Hij beoefent zijn vak met veel plezier. Ahmad leert veel van zijn collega’s, wij op onze beurt leren veel van hem. Ahmads positiviteit komt ons hele bedrijf ten goede. Daarom ben ik als werkgever extra blij met zo’n medewerker. Natuurlijk kost het ons ook tijd en energie om het beste uit hem te halen. Zo gaat hij als hulpmonteur niet alleen op pad, maar altijd met iemand samen. Maar die investeringen doe ik graag. Niet alleen als ondernemer, vooral ook als Susanne.” 

Mooie combi toch. Installatiebedrijf Gebroeders Kerkhoff, Opleidingsbedrijf IW en WerkBedrijf

Wilt u ook een een mooie combi worden? mail ons maak een afspraak