Mooie combi toch. Thermen Berendonck, UWV en WerkBedrijf

In mei opende wellnessresort Thermen zijn deuren aan recreatieplas de Berendonck in Wijchen. UWV en WerkBedrijf ondersteunden Thermen Berendonck bij het invullen van de bijna 200 vacatures.

Grootschalig
In maart 2018 begon Thermen Berendonck met de bouw van het wellnesscomplex. Vanaf dat moment waren WerkBedrijf, UWV en de Thermen met elkaar in gesprek. Jill: “We hebben eerst tijd nodig gehad om in kaart te brengen hoeveel mensen we zochten per afdeling. Het is een nieuwe organisatie met 200 vacatures. Dat betekent een grootschalige werving voor diverse functies bij de Thermen in de keuken, bediening, front office, beauty, tuinonderhoud, saunaplein, schoonmaak, linnenkamer en techniek.”

Voorselectie
UWV en WerkBedrijf zijn na goed overleg met HR manager Bob de Bruijn van Thermen Berendonck begin januari 2019 gestart met grootschalige voorlichting en voorselectie van kandidaten. De match met werkzoekenden vroeg om maatwerk. Daarom organiseerden Brechtje en Jill negen voorlichtingsbijeenkomsten en spraken ze zo’n 160 kandidaten. Na deze voorselectie konden 91 kandidaten door naar speeddates met Thermen Berendonck. 

91 speeddates
Chantal: “De speeddate-ochtenden waren super leuk om te doen en goed georganiseerd. De speeddates vonden plaats in het pand van WerkBedrijf en UWV. De tafels stonden klaar, de cv’s zaten netjes in een mapje, ieder kwartier spraken we een nieuwe kandidaat. Tijdens de speeddates keken we echt naar de persoon en verder dan het cv. We hebben in twee ochtenden 91 kandidaten gesproken, waarvan er 41 zijn aangenomen.”

Functiecreatie
Brechtje: “Soms paste iemand niet één-op-één op een vacature, dan was er functiecreatie nodig. Daarbij kijken we bijvoorbeeld of we twee kandidaten, die afzonderlijk niet aan alle functie-eisen of -uren kunnen voldoen, samen één baan kunnen aanbieden. En dat is gelukt! Twee kandidaten gaan nu samen aan de slag bij de smoothie-hoek, ze vullen samen de hele week in. Zelf maken ze het rooster en stemmen alles af. En een jobcoach begeleidt ze allebei op de werkvloer. Handig!”

Diverse doelgroepen
Bij Thermen Berendonck zijn kandidaten uit alle ‘doelgroepen’ aan de slag: indicatie banenafspraak, Wajong, SW en vanuit de Participatiewet. Maandelijks komen Brechtje, Jill en Chantal bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. Chantal: “UWV en WerkBedrijf zijn wel twee organisaties met ieder eigen regels en voorzieningen, dat maakt het niet altijd makkelijk voor een werkgever. Het is soms een wirwar en dat hou ik niet meer bij! Gelukkig weet ik dat ik snel antwoord krijg van Brechtje en Jill. Zij ontzorgen mij daarin echt.”

Waarom een mooie combi?
Jill: “Omdat we écht samenwerken met elkaar. We hebben hetzelfde doel, mensen een mooie werkplek bieden.” Dat herkent Chantal: “Als werkgever kun je echt wat betekenen voor mensen. Dat vind ik persoonlijk heel mooi. Het is niet alleen werk, het is ook een stuk sociaal contact en betekenis. Aspecten waar we als familiebedrijf enorme waarde aan hechten.” Brechtje: “Een leuke bijkomstigheid is, dat we het goed kunnen vinden met z’n drieën. Dat maakt de samenwerking zo makkelijk en leuk. Bovendien zijn onze locaties dicht bij elkaar, dus de lijntjes zijn in alle opzichten kort!”

Nieuwe vacatures!
Chantal heeft nog een laatste nieuwtje: “Thermen Berendonck is sterk in ontwikkeling en groeit harder dan verwacht. Hierdoor hebben we opnieuw een aantal vacatures openstaan. Eind oktober heeft er daarom een nieuwe voorlichtingsbijeenkomst met speeddates bij WerkBedrijf/UWV plaatsgevonden. Met de geselecteerde werkzoekenden gaan wij binnenkort in gesprek. We hopen weer op veel mooie matches.” 

Foto v.l.n.r.: Brechtje Giesbers, consulent bedrijfsdienstverlening Werkbedrijf, Chantal Grootjen, HR-adviseur bij Thermen Berendonck en Jill van Zuijlen, adviseur werkgeversdiensten bij UWV Werkgevers Servicepunt

Mooie combi toch. Thermen Berendonck, UWV en WerkBedrijf