Nieuwe kans op de Stadshopper

Gemeente Nijmegen begon in 2023 een proef met de gratis Stadshopper. WerkBedrijf zou de chauffeurs voor het elektrische stadsbusje leveren. Dat was vooraf duidelijk. “Iedereen hoort er namelijk bij en doet ertoe. Ik kan andere werkgevers zeker aanraden WerkBedrijf in te schakelen bij hun zoektocht naar personeel”, zegt Michelle, beleidsadviseur bij de gemeente. Zij en chauffeur Diana vertellen over hun ervaringen. 

Van filiaalmanager tot chauffeur

Diana is een van de drie vaste chauffeurs van de Stadshopper: "Als je 40 jaar geleden had gezegd dat ik chauffeur zou worden, had ik je uitgelachen." Diana is 65 en werkte 35 jaar als filiaalmanager in modewinkels. Een paar jaar geleden werd ze werkloos. Diana dacht dat ze nooit meer een betaalde baan zou vinden en had daar veel moeite mee. Daarom besloot ze het een kans te geven en ging ze als chauffeur aan de slag. En tot haar eigen verbazing werkt het: “Ik vind het leuk, het past bij me. Vooral het contact met de passagiers. En ik vertel graag over de mooie plekken van Nijmegen. Ik kán dit gewoon!” 


Mensen in hun kracht zetten

Michelle voegt toe: “En met het grootste gemak. Diana is erg zelfstandig en denkt actief mee. Ze doet ook de werkplanning voor de Stadshopper. En voelt zich weer helemaal deel van een team. Dat is ook de reden waarom we bij WerkBedrijf aanklopten voor chauffeurs. We willen werkzoekenden helpen weer in hun kracht te staan. Hun inzet is belangrijk. Ik ben blij verrast met de manier waarop Diana en haar collega’s het werk oppakken.” 

Intensieve tijd

Michelle: “Ik kan andere werkgevers zeker aanraden om WerkBedrijf in te schakelen bij hun zoektocht naar personeel. Het geeft ontzettend veel voldoening om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt weer mee te laten doen. Je ziet ze groeien. Maar ik moet daarbij eerlijk zijn, de begeleiding is intensief. Ik sta elke dag klaar voor praktische zaken zoals urenregistraties en declaraties. Maar ook als er problemen zijn. Daar moet je wel rekening mee houden.” 

Hop door de stad

De Stadshopper is een gratis elektrisch stadsbusje dat tot en met 1 juli 2024 door de binnenstad van Nijmegen rijdt. Meer informatie: https://www.nijmegen.nl/stadsh... .

Nieuwe kans op de Stadshopper