Op mijn plek

Ard (52) woont in Groesbeek, is vader van een zoon en baasje van hond BindiJarenlang werkte hij bij NXP. Maar in 2013 kwam hij na een reorganisatie thuis te zitten. Na een roerige periode heeft Ard zijn draai nu gevonden bij Hoes Errogas (nu Antargaz).  

Zware zoektocht
“Toen ik weg moest bij NXP bleek ander afwisselend werk vinden, op mijn leeftijd en zonder diploma, lastig.” Ards eigen klussenbedrijf als ZZP’er hield het 8 maanden vol. Daarbij speelden een scheiding, moeizame verkoop van zijn huis, zorg voor zoon en hond en mantelzorg voor zijn moeder een rol. Dit maakte Ards lange zoektocht extra zwaar. Hij belandde in de bijstand. Als kandidaat vanuit de Participatiewet kwam hij bij WerkBedrijf. “Ik kreeg een baan als klusjesman. Helaas moest ik steeds verder reizen en was het niet meer vol te houden.”  

Weer werkplezier
"
Gelukkig kwam mijn consulent met de functie van balie- / magazijnmedewerker bij Hoes Errogas”, vertelt Ard met een lach op zijn gezicht. “Ik beheer de winkel en het magazijn en transporteer gasflessen met de heftruck. Daarvoor heb ik mijn heftruckcertificaat behaald. Mijn favoriete klus is het werken in de tankloods. Oude tanks opknappen, daar word ik blij van! Ik ben heel tevreden met mijn contract hier en ook over de begeleiding van WerkBedrijf.” 

Ed Smits, Bedrijfsleider bij Hoes Errogas:
"We hebben aan elkaar moeten wennen. Zo maakte ik eerst te weinig tijd vrij voor de begeleiding. Maar we zijn naar elkaar toegegroeid. Ard heeft verantwoordelijkheid gekregen én zelf genomen."

Op mijn plek

Dit artikel komt uit het WerkBedrijf magazine Meer dan werk.
Meer lezen? Klik danhier