Schoonderwoerd Schilders

Corina Schoonderwoerd (mede-eigenaar Schoonderwoerd), Danny Kosman (onderhoudsschilder bij Schoonderwoerd) en Robert Vermeij (consulent bedrijfsdienstverlening WerkBedrijf).

Het gaat goed met Schoonderwoerd Schilders. De economie trekt aan en mensen laten weer vaker hun huis schilderen. Corina Schoonderwoerd: “Dat betekent dat we weer nieuwe mensen kunnen aannemen. Daarom werken we samen met WerkBedrijf.”

Even wennen
Momenteel werken twee medewerkers van WerkBedrijf bij Schoonderwoerd Schilders. Eén van hen is Danny. Voor hem was het wel even wennen om weer aan de slag te gaan. “Vooral het opstaan vond ik wennen. Het duurde twee weken voordat ik in het ritme zat. Maar ik vind het nu heel prettig om weer aan te slag te zijn.” Wat Danny het leukste vindt aan zijn werk? “Het schilderen van houtwerk in oude huizen. Ik vind het leuk om dingen op te knappen, te vernieuwen. Dat is uitdagender dan nieuwbouwprojecten.”

Motivatie
Voor het bedrijf is het erg belangrijk dat de kandidaat de begeleiding krijgt die hij nodig heeft. En de kandidaat moet natuurlijk passen bij het bedrijf. Corina: “Motivatie is het allerbelangrijkste. Als iemand gemotiveerd is, werkt dat aanstekelijk op de rest. Daarnaast is het belangrijk dat ons personeel representatief is. Dat ze netjes naar de klant toe zijn.”

Passend plaatje
Consulent Robert weet waar het bedrijf naar op zoek is. Daarom heeft hij altijd een gesprek met de kandidaat voordat hij deze voorstelt aan Corina. Robert: ”Ik schuif niet iedereen zomaar door. Iemand moet wel bij het bedrijf passen. Daarom kijk ik goed of iemand in het plaatje van Schoonderwoerd past.”

Waardenvol
WerkBedrijf en Schoonderwoerd staan voor hetzelfde: iedereen is van waarde. Waar zien we dat bijvoorbeeld aan terug? “Schoonderwoerd heeft medewerkers in dienst uit alle leeftijdsklassen. De oudste is 60 en de jongste 19”, aldus Corina.

Schoonderwoerd Schilders