Sheila is nu al onmisbaar in het Amalia kinderziekenhuis

De enthousiaste Sheila (47) voelt zich heel erg prettig in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Als gastvrouw zorgt zij ervoor dat collega’s en patiënten niets te kort komen. Teamleider Annabel is duidelijk: “Sheila is goud waard! Inclusief ondernemen zou de norm moeten worden. Ieder bedrijf heeft wel taken liggen die door niemand opgepakt worden. Het is ideaal om deze via participatiebanen gedaan te krijgen.” 

Op haar achttiende vond Sheila haar passie voor de thuiszorg. “Ik maakte bij mensen thuis schoon en deed voor hen de boodschappen”, vertelt ze. Heel leuk werk, maar vanwege een beperking in haar arm moest Sheila helaas stoppen met werken in de thuiszorg. 

Van vrijwilligerswerk naar een vaste baan 
Ze kwam thuis te zitten. Om toch iets te doen, ging Sheila één keer per jaar met Stichting de Zonnebloem als begeleider mee op vakantie en dronk ze wekelijks met ouderen een kopje koffie in de Maranathakerk. Dat ging goed, maar Sheila wilde liever een vaste baan. 

Re-integratietraject
Sheila klopte aan bij WerkBedrijf en startte een re-integratietraject. Dat traject bracht haar naar het Radboudumc. Ze voelde zich daar dankzij haar nieuwe collega’s én de begeleiding van haar jobcoach snel thuis. “De zorg past nog steeds bij mij”, zegt Sheila. “Ik vind het fijn om iets te betekenen voor mensen en zorg er graag voor dat ze zich zo prettig mogelijk voelen op moeilijke momenten. Zo ook tijdens een bezoek aan het kinderziekenhuis.” Dat maakt Sheila en het Radboudumc zo’n goede match. 

Een gloednieuwe functie
Sheila's teamleider Annabel kende WerkBedrijf nog niet vóór de komst van haar nieuwe collega. “We ontdekten dat er veel taken waren waar niemand verantwoordelijk voor was”, vertelt Annabel. “Die taken hebben we gebundeld tot één functie. Deze wilden we graag invullen met iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is heel belangrijk dat deze mensen de kans krijgen om te werken op een plek waar rekening wordt gehouden met hun beperkingen. WerkBedrijf bleek daarom voor ons de perfecte partner in de zoektocht naar een nieuwe collega.”

Veel verantwoordelijkheden
Annabel is duidelijk: “Sheila is goud waard!” Ze is als gastvrouw in het Amalia Kinderziekenhuis verantwoordelijk voor de polikliniek, het stafdomein, het plein op de tweede verdieping én de backoffice. “Sheila komt vaak zelf met de beste ideeën”, vervolgt Annabel. “Ze wil niet stilzitten en is altijd bezig. Ze is daarom een waardevolle kracht in het team. Ze ziet alles en springt meteen bij waar nodig.” 

Inclusief ondernemen: een win-winsituatie


Sheila is nu al onmisbaar in het Amalia kinderziekenhuis