Syrische statushouder helpt Nederlandse bank

Ghiath Ghanem vluchtte ruim 4 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Hij zat niet stil, bouwde een netwerk op en ontwikkelt zich nu verder bij Rabobank. 

Ervaring en initiatief
“In Syrië werkte ik jarenlang als programmeur”, vertelt Ghiath. “Door de oorlog vluchtte ik met mijn oudste dochter naar Nederland. In het AZC deed ik met veel activiteiten mee. Zo kwam ik terecht bij de Radboud Universiteit.” Op basis van opleiding en ervaring in Syrië kon Ghiath daar werkervaring opdoen.

Netwerken werkt
Ghiath’s Nederlands is verbeterd, hij kon het in zijn vakgebied oefenen. Zijn huidige baan, software tester bij Rabobank, vond hij via zijn netwerk. Eerst kreeg hij een stageplek van 3 maanden. “Dat vond de projectmanager te kort”, legt Ghiath uit. “Mijn consulent van WerkBedrijf heeft toen uitgezocht of de intentie er was om me een contract aan te bieden.” Dat was zo want Rabobank beloonde Ghiath’s inzet met een baan. 

Helper en winnaar
“Initiatief tonen en laten zien wat je kunt is belangrijk. Niet iedereen past in de schoonmaak of productie. Statushouders willen hun ervaring graag in Nederland inzetten. Mijn voornaam betekent helper. Ik help vluchtelingen uit Syrië met hun traject. Mijn achternaam betekent winnaar en zo voel ik me ook.”   

WerkBedrijf biedt niet alleen ondersteuning aan statushouders maar ook aan bedrijven die met ze aan de slag willen. In dit artikel vertelt teammanager Judith Claassens er alles over. 

Syrische statushouder helpt Nederlandse bank

Dit artikel komt uit het WerkBedrijf magazine Meer dan werk.
Meer lezen? Klik danhier