WerkBedrijf en RegioEffect helpen Eva weer aan het werk

Eva is 35 jaar, hoog opgeleid, met brede interesses en ruime werkervaring. Toch belandde ze in de bijstand. “Door een samenloop van omstandigheden lukte het me niet een baan te vinden die bij me past. Privé speelde er van alles en ik wist niet wat ik wilde. Via WerkBedrijf kon ik een traject doen bij RegioEffect. Hun intensieve begeleiding en goede netwerk hebben me verder geholpen. Met als resultaat dat ik nu een fijne baan heb bij de gemeente Oss.”

Van van alles tot bijstand
“Ik heb geschiedenis gestudeerd. Op het gebied van werk heb ik al van alles gedaan: van het organiseren van cultuurreizen, diverse functies bij culturele organisaties tot bestuursondersteuner bij een universiteit en umc. Ik heb veel uitdaging nodig in mijn werk. Nieuwe projecten, de ruimte om dingen op te pakken, iemand die me motiveert. Anders verveel ik me al snel. Mijn baan als bestuursondersteuner hield op. Toen kwam ik op een punt van ‘wat wil ik nou eigenlijk voor de langere termijn?’ Ik was klaar met het jobhoppen. Ook privé waren er dingen aan de hand. Samen zorgde dat ervoor dat een baan vinden niet lukte. Vanuit de WW kwam ik begin 2020 in de bijstand. En zodoende kwam ik bij WerkBedrijf terecht.”

Maatwerk werkt
“Mijn consulent stelde een traject voor bij RegioEffect. Na een uitgebreid gesprek besloot ik dat te doen. Want ik wilde weer aan de slag. Ik miste het inkomen, maar vooral de structuur en waardering voor mijn kwaliteiten. Mareen begeleidde me vanuit RegioEffect. Met haar had ik intensief contact en ik voelde me echt gesteund. Ze hielp mijn cv en motivatiebrieven beter te maken. En ze hebben een goed netwerk. Mareen wees me op vacatures en bracht me in contact met organisaties uit hun netwerk. Samen bereidden we gesprekken voor. Zo ging ik veel zekerder de gesprekken in.” Mareen Medema, adviseur bij RegioEffect: “Iedere persoon, iedere vraag, iedere ondersteuningsbehoefte is anders. Ons traject is dus altijd maatwerk. Eva was zelf al met een loopbaancoach aan de slag. Dan gaan wij dat proces niet nog eens overdoen. Door ons netwerk en persoonlijke begeleiding bij haar zoek- en sollicitatieproces hebben we toch veel kunnen betekenen voor Eva.”

Onderhandelen over uitdaging
Dé baan voor Eva kwam ook uit het netwerk van RegioEffect. “Mareen kwam met een vacature voor programmaondersteuner omgevingswet bij de gemeente Oss. Ik twijfelde eerst of het bij mij zou passen. Maar ik ben op gesprek gegaan en dat nam de twijfel weg. Ik durfde zelfs te onderhandelen over de inhoud van mijn functie. Naast de vaste taken wilde ik de ruimte om zelf dingen op te kunnen pakken. Zo was ik zeker van genoeg uitdagingen. En dat werkt! De organisatie is interessant en ze waarderen het als ik nieuwe dingen oppak. Ik heb het erg naar mijn zin en hoop dat ik hier vervolgstappen mag maken.”

Over de samenwerking met RegioEffect
WerkBedrijf helpt mensen aan werk, voor wie dat zonder ondersteuning lastig is. Dat vraagt om maatwerk en samenwerking. Zo ontwikkelden we samen met RegioEffect een maatwerkprogramma voor hbo'ers en wo'ers. Door de coronacrisis zien we dat zij vaker bij WerkBedrijf terecht komen. RegioEffect beschikt over een groot netwerk in het onderwijs, zorg en welzijn en de (semi-)publieke sector. Door inzet van dit netwerk en hun intensieve loopbaanbegeleiding zorgen we er samen voor dat deze kandidaten zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen. 

WerkBedrijf en RegioEffect helpen Eva weer aan het werk
Miranda  Verstegen

Meer weten over de samenwerking met RegioEffect? Neem contact op met 

Miranda Verstegen