5 vragen aan... Lisa

Lisa is 26 jaar oud, woont in Nijmegen en komt uit een gezin van vijf kinderen. Ze houdt van koken met vrienden, dieren en Aziatisch eten. Lisa is op zoek naar een baan.

1. Hoe ben je bij WerkBedrijf terecht gekomen?
Dat was toen ik een bijstandsuitkering ging aanvragen. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Als kind had ik veel te maken met instanties als jeugdzorg en kinderbescherming. Daarom ben ik op 15-jarige leeftijd uit huis gegaan. Mijn vrienden waren op deze leeftijd aan het feesten, maar ik had heel andere dingen aan mijn hoofd. Na mijn middelbare school ben ik gestart met de mbo-4 opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, maar wegens omstandigheden moest ik daarmee stoppen. Tussendoor heb ik altijd bijbaantjes gehad, maar helaas lukte het niet om helemaal uit de uitkering te komen.

2. Waar ben je naar op zoek?
Een bedrijf dat mij een kans wil geven! Ik wil graag verder, heb mijn leven voor me en wil er wat van maken. Daarom ik ben op zoek naar een leuke baan waarin ik kan doorgroeien.

3. Wat voor soort werk zou je graag willen doen?
Er zijn best veel dingen die ik leuk vind. Ik werk graag met mensen en vind het fijn om in teamverband te werken. Het liefste werk ik op een plek waar ik ook veel contact heb met mensen.

4. Waar loop je tegen aan als werkzoekende?
Werkgevers willen me niet aannemen, omdat ik geen startkwalificatie heb. Dat begrijp ik ergens ook wel, maar het maakt de zoektocht naar werk extra lastig voor mij.

5. Wat breng je mee?
Een aanpak-mentaliteit! Ik ben heel gedreven. Als ik een kans krijg, pak ik ‘m met beide handen aan. Ik heb altijd veel bijbanen gehad, onder andere in winkels en horeca. Daar heb ik geleerd hard te werken en samen te werken. Daarnaast stelt WerkBedrijf een financiële bijdrage beschikbaar voor bijscholing. Dus als ik bij u aan de slag ga, kan ik eventueel nog een cursus volgen.

Wilt u Lisa een kans geven in uw organisatie, of kent u iemand die een plek voor haar heeft? Neem dan contact op met Lieke Brinkhuis, consulent WerkBedrijf. Tel: 06 52 78 07 54 of mail: l.brinkhuis@wbrn.nl. 

5 vragen aan... Lisa