Consulent achter de kassa

Albert Heijn is ook in de regio Rijk van Nijmegen een grote werkgever. Veel werkzoekenden van WerkBedrijf vinden een plekje in een van de Albert Heijn vestigingen. WerkBedrijf-consulent Gea Maassen is continu op zoek naar gemotiveerde mensen die goed matchen met het bedrijf en de werkzaamheden. Om die match nog beter te kunnen maken, liep ze een dag mee bij de Albert Heijn aan de Daalseweg in Nijmegen.

Gea: “Ik begon de dag met vakkenvullen. Het viel me gelijk op hoeveel prikkels er tijdens het werk zijn. De drukte en dynamiek in de winkel, klanten die een vraagje hebben, de geluiden van de handscanners. Ik heb me dat niet eerder zo gerealiseerd. Na het vakkenvullen was het tijd voor de kassa. Wat een verschil is het of je achter de traditionele kassa zit of bij de scankassa staat. Het vraagt echt andere competenties van medewerkers. Allemaal waardevolle ervaringen die ik meeneem bij de selectie en plaatsing van nieuwe medewerkers.”

Warm bad
“Mijn samenwerking met Albert Heijn liep altijd al heel goed. Het afgelopen jaar heb ik 14 mensen met een banenindicatie bij Albert Heijn geplaatst. Nu heb ik ook op de werkvloer ervaren wat een fijne werkgever Albert Heijn is. Mijn dag daar was echt een warm bad. Je ziet hoe prettig en gezellig de mensen met elkaar omgaan, ik begrijp dat mensen trots zijn om daar onderdeel van te zijn.”

Buddy’s
“De mensen die wij bij Albert Heijn plaatsen zijn jong en oud en komen meestal vanuit de participatiewet. Dat betekent vaak dat het niet allemaal vanzelf gaat op de werkvloer. Albert Heijn realiseert zich dat en vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt op een passende werkplek. Dat hebben ze ook bevestigd door het ondertekenen van een convenant. In de praktijk zag ik dat bijvoorbeeld terug in de duidelijke werkprocessen en instructies. Ook werken ze met buddy’s. Ieder filiaal heeft twee geschoolde buddy’s die zorgen voor de begeleiding op de werkvloer. En dat werpt zijn vruchten af, we zien hoe goed onze mensen het hier doen.” 


Consulent achter de kassa

Heb jij interesse in werken bij een van de 11 Albert Heijn filialen in onze regio? Gea gaat graag met je in gesprek.