Asito

Schoonmaakbedrijf Asito werkt sinds begin 2015 samen met WerkBedrijf. Nu maken in de regio Rijk van Nijmegen 40 à 50 werknemers via WerkBedrijf schoon onder de vlag van Asito. Een deel is SW-medewerker en een deel is bemiddeld in het kader van de participatiewet.

Echte vakmensen
Arthur Rutten is werkcoach voor de schoonmakers die via WerkBedrijf bij Asito werken. Hij zorgt voor het welzijn van zijn medewerkers daar: “We kennen de achtergrond van onze mensen en we zorgen voor goede arbeidsomstandigheden voor ze.” Arthur vindt het vooral positief dat Asito een stuk professionaliteit heeft toegevoegd: “Het zijn echte vakmensen, en dat merk je.” Schoonmaakster Ria de Kluis en haar collega’s Edie Jakup en Erna Reinders knikken: “Het is anders schoonmaken. Voorheen deden we alles en nu werken we met een vast werkprogramma. De tijd is ook anders ingedeeld en het is allemaal wat strakker. Ondanks dat het soms lastig is, leveren we altijd kwaliteit met een vleugje gezelligheid!”

Professionaliteit kent twee kanten
Ria, Edie en Erna moesten dus best wennen aan de toegenomen professionaliteit. Een voorbeeld? Ze mochten bijvoorbeeld nog maar drie keer per week de prullenbakken legen, maar de mensen die hier werken gingen wel klagen over fruitvliegjes. Mieke van Drempt, objectleidster van Asito, herkent dit. “Natuurlijk legen wij de prullenbakken graag elke dag. Maar onze opdrachtgever betaalt voor een bepaald pakket en niet om elke dag álles schoon te maken. Soms is dit zakelijke aspect nog steeds wennen voor de medewerkers.” Voor Asito was het samenwerken met WerkBedrijf in het begin ook zoeken. Mieke: “We zijn nu een aantal jaar verder en uiteindelijk werken we allemaal veel prettiger en professioneler op deze manier!”

Asito en WerkBedrijf: Al vier jaar een mooie combi!

Asito