'Bewondering voor de flexibiliteit van onze medewerkers'


Hoe gaat het met onze collega’s die werken in de sociale werkvoorziening? Sommigen werken thuis,
veel werken door op hun werkplek. We spreken Martein van Lier, senior consulent bedrijfsdienstverlening. Hij is leidinggevende van medewerkers die werken in de productie op de Boekweitweg en Tarweweg. Martein: “Ik heb heel veel bewondering voor de flexibiliteit van onze mensen.”  

Belangrijk om aan het werk te blijven 
Tijdens de eerste lockdown in maart lag de productie een aantal weken helemaal stil. We konden geen veilige werkomgeving garanderen voor onze medewerkers met de 1,5 meter norm. Martein en zijn collega’s merkten toen al dat het risico voor een sociaal isolement steeds groter werd: “We zagen dat mensen er thuis erg ongelukkig werden. Ze misten structuur, hun werk en collega’s. Juist voor deze groep medewerkers is het zo belangrijk om een ritme te houden, bezig te blijven en in verbinding te blijven met het werk”.  

Samen aan het werk op 1,5 meter afstand 
Voor de zomer hebben we genoeg maatregelen getroffen om de medewerkers veilig aan het werk te houden. “Zo zijn de pauzetijden anders ingedeeld, waardoor je spreiding krijgt van het aantal medewerkers in de kantine. En natuurlijk het allerbelangrijkste; 1,5 meter afstand houden. Zo nodig met een mondkapje op, en als mensen dat niet prettig vinden met een spatscherm of kin masker.”  

Super trots op de flexibiliteit 
Martein is super trots op hoe iedereen zich inzet om alles zo normaal mogelijk te houden. “De negativiteit die we nu in Nederland zien, zien we niet bij ons op de werkvloer. We doen het echt samen. We hebben onze medewerkers gewoon heel hard nodig. En ik heb bewondering voor de flexibiliteit van iedereen. Van BlueView, WerkBedrijf en natuurlijk onze medewerkers!


'Bewondering voor de flexibiliteit van onze medewerkers'