Cor Engelen met pensioen

Cor Engelen heeft 49 jaar gewerkt bij WerkBedrijf en de voorgangers daarvan (Breed en WNO). De laatste jaren werkte hij als stratenmaker bij de gemeentewerf in Beuningen.

Het is een zonnige zomermiddag en Cor is klaar voor zijn afscheidsreceptie. In de laatste uurtjes voor zijn pensioen kijken we met hem terug op zijn carrière. Cor vertelt vol trots over zijn werkzaamheden. Want Cor was niet zomaar een stratenmaker. “Ik hield niet van stilzitten en bedacht zelf oplossingen.” Hij was (en is) van alle markten thuis. Cor: “Ik plaatste palen, strooide zout en bedacht een eigen werkplaats om oude verkeersborden een nieuw leven te geven.”

Creatief met metaal
Cor bleef uitdagingen zoeken in zijn werk. In zijn werkplaats schuurde en verfde hij verkeersborden. Hij ontwikkelde zelf een apparaat om metaal te verbuigen. Daarmee maakte hij van oude verkeersborden nieuwe reflecterende driehoekjes. Cor: ‘’Het is beter om materialen een nieuw leven te geven, dan dat ze op de schroothoop belanden.’’

Tips van een volhouder
Wat is Cors geheim om het werk zo lang vol te houden? “Ik heb geluk dat ik nog steeds gezond ben. En ik ben 15 jaar geleden gestopt met roken, dat heeft ook meegeholpen. Misschien had ik het anders niet 49 jaar volgehouden.” Dé gouden tip van Cor: “Doe werk dat je leuk vindt. Dan blijf je gemotiveerd. Werken in de wegenbouw paste echt bij mij. Ik heb me bijna nooit ziek gemeld, ook omdat ik het werken zo leuk vond!”

Niet stilzitten
Cor gaat het werken bij de gemeentewerf erg missen: “Het is alsof ik mijn tweede thuis nu kwijt ben.” Maar hij gaat zeker niet stilzitten: “Als ik met pensioen ben ga ik als eerste tegels leggen bij mijn dochter. En daarna een keuken zetten bij een vriend.” Eén ding is zeker: zijn collega’s van de gemeentewerf gaan Cor zeker missen.

Namens WerkBedrijf een fijn pensioen gewenst Cor!


Cor Engelen met pensioen