Helpt u Frank aan een baan op wielen?

Zijn grote passie is autorijden. Of eigenlijk alles met wielen eraan. Op dit moment werkt Frank met een SW-indicatie op de in- en ompakafdeling bij WerkBedrijf. Dat doet hij goed en zonder tegenzin, maar echt helemaal gelukkig wordt Frank er niet van. Daarom zoekt hij naar een baan waarin hij zijn passie kwijt kan. Een uitdaging daarbij? Frank zit in een rolstoel.

Kan niet bestaat niet
Zijn tatoeage van het dashboard van een auto spreekt voor zich: De 35-jarige Frank uit Nijmegen is al zijn hele leven gek op alles wat wielen heeft. In 2006 haalde hij zijn rijbewijs en snel daarna had Frank zijn eigen aangepaste auto. Het liefst rijdt hij daar de hele dag in. Frank: “De snelheid, het eigen baas zijn, dat vind ik fantastisch.” Franks werkcoach Armin van WerkBedrijf typeert hem als sociaal en oplossingsgericht, een aanpakker. Frank vindt dat lastig om over zichzelf te zeggen: “Mensen hebben niet altijd in de gaten wat ik allemaal kan. Ze onderschatten me soms en zeggen dan ‘Dat kun jij niet of dat is gevaarlijk’. Maar ik bewijs gewoon dat het wel lukt.”

Liever lange afstanden
Wat helaas nog niet is gelukt, is werk te vinden waarin Frank zijn passie helemaal kwijt kan. “Ik heb wel een tijdje een baan gehad, waar ik op een elektrische palletwagen mocht rijden. Dat vind ik ook geweldig. Ik ga zelf naar bedrijven toe om me aan te bieden. Tot nu toe zonder resultaat. Ik kan heel goed dingen rondbrengen of bezorgen. Kijk, een baan, waarbij ik 100 keer op een dag in en uit de auto moet, is niet handig. Dat duurt bij mij nou eenmaal wat langer. Maar bijvoorbeeld spullen rondbrengen over een langere afstand zou ideaal zijn. Ook met laden en lossen verzin ik een manier om het te laten lukken. Het allerliefst zou ik dat soort werk 80 uur per week doen. Maar ook van een combinatie met mijn huidige baan word ik blij!”

Mogelijkheden
Armin: “Natuurlijk willen we Frank hier op de afdeling niet kwijt. Maar iemand met zo’n grote droom verdient een kans om die waar te maken. Met Frank haalt een bedrijf een zeer gemotiveerde en loyale man in huis. Iemand die aanpakt en altijd op zoek is naar mogelijkheden. Maar die ook durft aan te geven wanneer hij hulp nodig heeft.” Frank: “Ik weet wat ik kan, maar ook wat ik niet kan. Mijn aller, allergrootste wens is bijvoorbeeld nog niet uitgekomen: Om mijn groot rijbewijs te halen en in een vrachtwagen te rijden. Maar als ik mijn geld kan verdienen met (auto)rijden, ben ik al dolgelukkig!”

Helpt u Frank aan een baan op wielen?
Anja  Tijssen

Denkt u na het lezen van dit verhaal ‘Ik zie wel mogelijkheden voor Frank in mijn bedrijf’? Neem dan snel contact op met consulent Anja Tijssen

Anja Tijssen