Het Goed

Het Goed en WerkBedrijf vormen een mooie combi

Ontwikkeltraject: een stap op weg naar regulier werk

WerkBedrijf zet diverse instrumenten in om kandidaten te begeleiden naar werk. Een daarvan is het Ontwikkeltraject. In een ontwikkeltraject werkt een kandidaat een jaar, met behoud van uitkering, bij een bedrijf. Bijvoorbeeld om aan werknemersvaardigheden te werken. Het bedrijf zorgt voor begeleiding op de werkplek, WerkBedrijf houdt de vinger aan de pols.    

Zelfvertrouwen

Kringloopwarenhuis Het Goed is een van de bedrijven die ontwikkeltrajecten aanbiedt. “Een laagdrempelige en effectieve manier om mensen te laten wennen aan werk”, aldus Jessica Verhulsdonck, filiaalleider bij de vestiging op de Industrieweg . “Je ziet mensen groeien. Ze krijgen zelfvertrouwen, ontdekken wat ze kunnen en willen en wat daarvoor nodig is. Het blijft bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan iemands ontwikkeling”.

Nicole

Nicole Gunterman werkt sinds afgelopen juli bij Het Goed. Ze sorteert binnenkomende kleding en hangt die in de winkelrekken. Daarnaast staat Nicole achter de kassa en helpt ze in de winkel. “Ik vind vooral de afwisseling leuk. Je bent niet alleen met kleding en meubels bezig, maar ook met klanten. Ik heb ook fijne collega’s. We zorgen voor elkaar en komen voor elkaar op. Ik voel me hier prettig”.

“Dat is een belangrijk aspect van de begeleiding op de werkvloer”, vertelt Hanneke Verhoeven, senior consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf. “De kandidaat moet in een veilige omgeving leren werken: op tijd komen, in een team werken, zich aan afspraken houden. Meestal zie je kandidaten in een paar maanden tijd stappen zetten. Na een maand of acht kijken we of ze toe zijn aan een vervolg“.

Mooie combi

"De samenwerking met WerkBedrijf is prettig en constructief. We hebben korte lijnen en voelen ons samen verantwoordelijk voor de mensen die in een ontwikkeltraject zitten. Een mooie combinatie dus”, besluit Jessica


Het Goed