Hoe gaat het met .…. Micha?

Het ZZG opleidingstraject tot verzorgende 3 IG is inmiddels 5 weken onderweg. We bellen met Micha om zijn ervaringen te horen. 

Vlindertuin    
Micha: “Het gaat goed met me, ik heb het erg naar mijn zin. Vooral de praktijk spreekt me aan.” Enthousiast vertelt hij over zijn werk bij de Vlindertuin, een beschermde woonvorm voor mensen met dementie in Berg en Dal. In juli en augustus heeft hij daar al gewerkt als voortraject op zijn opleiding. “Het is een hele goede leerplek, want de meeste bewoners kunnen bijna niks meer zelf. Ik moet dus met alles helpen en kan zo alles oefenen.” zo zegt Micha. Ook met de collega’s klikt het goed: “ik heb echt leuke collega’s en mag altijd alles vragen. Er is nog een andere leerling op de afdeling. Die is een paar maanden eerder gestart met de opleiding, dus dat kan nog wel eens handig zijn”. 

Hectisch    
Naast het werken houdt het traject in dat de leerlingen 1 dag in de week naar school gaan bij het ROC in Nijmegen. En dat is wennen, voor de hele klas merkt Micha. “Het is erg druk en hectisch in de klas. Sommigen hebben ook wat moeite om op tijd te komen. Je kunt echt merken dat iedereen er nog een beetje in moet komen. Voor de meesten is het natuurlijk ook lang geleden dat ze naar school zijn gegaan. En misschien moeten de docenten soms wat strenger zijn.” 

Parkinson  
Voor mezelf heb ik wel eens het gevoel dat ik te snel wil. Ik hoor telkens: 'Dat komt allemaal nog wel, de opleiding duurt 3 jaar en we zijn nog maar net begonnen.’ Maar inhoudelijk vind ik het zo interessant. Door de opleiding zie en leer ik ook op mijn werk steeds nieuwe dingen. Wat ik bijvoorbeeld erg interessant vind, is de ziekte Parkinson. Daar wil ik me echt in gaan verdiepen. Dat komt ook door een mevrouw bij ons op de afdeling. Zo’n mooie trotse vrouw, ik wil heel graag meer begrijpen van haar ziekte. Al met al ben ik erg blij dat ik voor dit opleidingstraject heb gekozen. Vrijdag is de eerste toets. En hoewel dat eigenlijk gewoon maar een basistoets is om te kijken waar we staan, ben ik heel benieuwd hoe dat gaat.” 

Hoe gaat het met .…. Micha?