Jurre gaat weer lachend aan het werk

Jurre (22) volgde speciaal onderwijs. Zijn werkplek heeft hij gevonden in het restaurant van de HAN in Nijmegen. Hij begon achter de kassa, maakte keukenapparatuur schoon en vulde de koeling bij. Ook wilde hij graag broodjes en soep maken. Maar veel tegelijk doen ging in eerste instantie niet zo goed. Dat gaf stress. “Ik dacht steeds dat ik te langzaam was. Dan raakte ik in paniek.” Gelukkig kreeg hij hulp van zijn jobcoach en teamleider. Daardoor werkt Jurre nu met een grote glimlach. 

Jobcoach brengt rust

Jurre vond het moeilijk zijn onzekerheid op het werk te bespreken. Daardoor piekerde hij veel, ook thuis. Zijn moeder nam contact op met WerkBedrijf. Jurre heeft een banenindicatie. Daarom kon WerkBedrijf hem koppelen aan een jobcoach. En dat werkte! Jurre: “Ik kan bij haar gewoon mezelf zijn. Ze luistert naar me en stelt me gerust.” De jobcoach begeleidt Jurre ook bij het verbeteren van zijn manier van werken en werktempo. Met resultaat! 

Allemaal leren

De Compass Group verzorgt de catering van het restaurant. Teamleider Paul werkt sinds een jaar samen met Jurre: “Toen ik hier kwam deed Jurre vrijwel alleen maar de kassa. Ik wist dat hij ook graag broodjes wilde maken. Voor mij is iedereen in ons team gelijk. En allemaal moeten we alles kunnen leren, dus ook Jurre. ‘Geen tijd voor begeleiding‘ mag dan ook nooit een excuus zijn.” 

Persoon én productie groeien 

“Jurre leert vrij snel. En doet nu bijna alles”, vervolgt Paul. “We werken nu in een vast team. Dat is ook belangrijk. Er waren nogal wat wisselingen. Dit was voor Jurre niet fijn. We zijn nu als team goed op elkaar ingespeeld en dat werkt heel prettig. Jurre is zowel als persoon als in productiviteit gegroeid.” 

Goed met gasten

 Paul is trots op Jurre: “Jurre is heel sociaal en goed met de gasten. Hij werkt steeds zelfstandiger.” Jurre tot slot: “Ik vind mijn werk nu leuk. Lachend sta ik op en ga ik naar mijn werk. En lachend ga ik weer naar huis.”

Jurre gaat weer lachend aan het werk