Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen

Door de coronacrisis verdwijnen banen, verschuift werk en ontstaat nieuw werk, ook in de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen. Het Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen biedt tijdelijk aanvullende dienstverlening aan ondernemers, werkzoekenden en zzp’ers om werkloosheid te voorkomen of te verkorten.

Doel
Mensen in deze crisistijd (weer) zo snel mogelijk aan werk helpen. Op een manier die aansluit bij wat zij echt nodig hebben aan begeleiding, onderwijs en hulp. Dat is het doel van de 35 regionale mobiliteitsteams in Nederland.

Netwerkorganisatie
Het Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen is een samenwerking tussen de 7 gemeenten in het Rijk van Nijmegen, UWV, SBB, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, werkgeversorganisatie VNO NCW, vakbonden CNV en FNV en onderwijsinstellingen HAN en ROC Nijmegen.

Met een nieuwe aanpak bieden zij tijdelijk aanvullende crisisdienstverlening aan werkzoekenden, zzp’ers en ondernemers om werkloosheid te voorkomen, of zo kort mogelijk te laten duren. De dienstverlening wordt gefinancierd vanuit de overheid.

  • Voor ondernemers

Voor ondernemers vervullen wij graag de makelaarsfunctie. Heeft u een (tijdelijk) overschot, moet u afscheid nemen van personeel of heeft u juist tekort daaraan? Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden om personeel, bij voorkeur van werk naar werk, te begeleiden.  In de aanvullende dienstverlening kunnen we o.a. gebruik maken van (korte) praktijkgerichte opleidingstrajecten en stage- of werkervaringsmogelijkheden. Alle aangesloten partners staan klaar voor uw organisatie en uw (toekomstige) medewerkers.

  • Voor zzp’ers

Voor Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen maakt het niet uit welke arbeidsvorm u heeft. Dus ook zzp’ers kunnen bij ons aankloppen voor hulp. Heeft u geen werk meer door corona of is uw aanbod van werk niet meer passend in de markt? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. Daarbij onderzoeken we wat bij u past en maken samen een passend plan. 

  • Voor werkzoekenden

Bent u werkzoekend door de coronacrisis of dreigt u hierdoor uw baan kwijt te raken? Dan staat Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen ook voor u klaar. We kijken wat er nodig is om u (weer) zo snel mogelijk aan werk te helpen. Het liefst op een plek waar u voor langere tijd aan de slag kunt. U kunt daarbij denken aan loopbaanbegeleiding en bijvoorbeeld (korte) praktijkgerichte scholing. Ook op andere gebieden kunnen we ondersteuning bieden. 

 Hoe?
Op dit moment is Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen aan het opstarten. Na de zomer willen we officieel van start. Dan is ook onze website in de lucht. Maar we willen nu al ondernemers, zzp’ers en werkzoekenden helpen via de bestaande kanalen. Heeft u al contact met een van de partners in onze netwerkorganisatie? Vraag hen naar meer informatie en mogelijkheden!

Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen