Mooie combi toch. Synthon, Peter en WerkBedrijf

Peter is 60 jaar. 7 jaar lang zat hij werkloos thuis, tegen zijn zin. Tot hij in contact kwam met WerkBedrijf-consulente Miranda Verstegen. Zij geloofde in hem en stelde hem voor bij Astrid Bruinhof, head Facility Management van Synthon. Na een kwartier was het, tot Peters eigen verrassing, beklonken. Waar Astrid, Miranda en Peter het roerend over eens zijn? Kijk verder dan iemands leeftijd en cv 

Moedeloos werd hij ervan, al die mislukte sollicitaties. Na 7 jaar proberen geloofde Peter niet dat hij nog aan het werk zou komen: “Ik werd er echt gefrustreerd van, en met iedere afwijzing werd dat erger. Ik wilde gewoon aan het werk. Weer meedoen, mijn eigen salaris verdienen. Maar ook voor mijn gezondheid was het nodig, ik moest echt weer in beweging komen.” 

Samenwerken werkt
Hij kreeg die kans uiteindelijk bij Synthon. Miranda en Astrid werken al jaren samen. Synthon is een internationaal farmaceutisch bedrijf, met in Nijmegen ruim 500 werknemers. Astrid is verantwoordelijk voor de facilitaire afdelingen binnen Synthon, zoals schoonmaak, catering, receptie, beveiliging en interne verhuizingen. “Ik zocht een conciërge, een handig iemand die van aanpakken weet. Man of vrouw, jong of oud …het maakte mij niet uit. Ik besprak dit met Miranda. Zij kent mij en het bedrijf goed en heeft al verschillende mensen bij ons geplaatst. Van schoonmakers tot een amanuensis. Ze weet dus precies wat wij nodig hebben. Al snel belde ze dat ze iemand kwam voorstellen, waarvan ze overtuigd was dat hij dé kandidaat was.”  Motivatie Miranda: “Peters verhaal raakte me. Iemand die zo graag wil werken, misschien niet met het perfecte cv, die mag toch niet langs de zijlijn blijven staan? Dus samen met Peter ging ik naar Astrid. En dat was gelijk raak!” Astrid: “Ik zag een gemotiveerde man die graag wilde werken. Wat maakt leeftijd dan uit? Ik vind de werk- en levenservaring en met name zijn instelling veel belangrijker.” Peter: “Ik wist niet wat me overkwam. Na een kort gesprek waren ze er al uit. Het voelde niet eens als een sollicitatiegesprek. Ik was er gewoon helemaal beduusd van.” 

Uit de uitkering 
Na een proefplaatsing van een maand kreeg Peter in september een halfjaar contract voor 20 uur per week. En daarmee is hij helemaal uit de uitkering. Peter: “Toen ik de brief van de gemeente kreeg met de bevestiging dat mijn uitkering stopte … dat was echt wel een momentje hoor! Ik had nooit verwacht dat het me nog ging lukken. En ik heb het hier ook nog eens erg naar mijn zin. Het is flink aanpoten, maar dat is niet erg. Sterker nog, het werk heeft me letterlijk in beweging gebracht, waardoor mijn gezondheid met sprongen vooruit is gegaan.” 

Kijk verder dan leeftijd!
Miranda: “Ik hoop dat deze geweldige match een voorbeeld is voor anderen. Gun ook oudere werknemers een kans, ze kunnen zoveel moois brengen!” Astrid: “Werkgevers zijn vaak bang voor de risico’s, en verliezen de mogelijkheden en kansen daardoor uit het oog. De mogelijkheden van mensen, maar ook de regelingen die er zijn. Kijk dus verder dan leeftijd, wijs mensen niet gelijk af op hun leeftijd. Wie weet wat voor mooie combi’s er dan nog ontstaan!” 

Mooie combi toch. Synthon, Peter en WerkBedrijf