Renate verlegt haar horizon

Iedere dag gaat SW-medewerker Renate (24) met de bus van Puiflijk naar de Meijhorst in Nijmegen. Daar werkt ze bij De Horizon, een woonlocatie van ZZG zorggroep. De eerste werkplek waar Renate zich helemaal thuis voelt. 

Passende plek
Na het speciaal praktijkonderwijs had Renate heel wat baantjes. “Het was helaas allemaal niet wat echt bij me paste”, legt ze uit. “Ook vind ik nieuwe dingen leren soms lastig. Maar met mijn handen werken kan ik juist heel goed.” Samen met haar consulent bij WerkBedrijf ging Renate op zoek naar een plek waar ze zich op haar gemak zou voelen én haar talenten kon benutten. 

Bakken met bewoners 
Die plek vond ze bij De Horizon, waar Renate dementerende en lichamelijk beperkte ouderen met allerlei bezigheden en activiteiten helpt. Ze verzorgt het ontbijt, doet spelletjes met de bewoners of gaat met ze wandelen. “Eigenlijk doe ik alles waar de verzorgenden geen tijd voor hebben. Zelf verzin ik ook activiteiten. Het allerliefste ga ik iets lekkers bakken met de mensen. Deze plek is voor mij ideaal. Hier voel ik me gewaardeerd om wie ik ben. Collega’s en bewoners kijken verder dan mijn beperking. En dat is voor mij heel belangrijk.” 

Verzorgende Mirthe begeleidt Renate:
“Ze heeft soms moeite met plannen, dus daar help ik haar bij. Iedere ochtend bespreken we wat ze die dag gaat doen. Met vragen kan ze altijd bij me terecht. Op de afdeling zijn ze ontzettend blij met Renate. Ze zorgt goed voor de bewoners, maar ook voor haar collega’s. Een onmisbare kracht, we kunnen niet meer zonder haar!”   

Op de foto: Mirthe en Renate

Renate verlegt haar horizon
Anthony  Uijl

Meer weten over onze kandidaten in de zorg? Of wil je meer weten over werken in de zorg?

Anthony Uijl