Snel aan het werk in bouw of techniek? Het kan via WIL groep

Kansen
Er is veel werk aan de winkel in de bouw en de techniek. Huishoudens moeten van het gas af. Er is nieuwbouw nodig en woningen moeten energiezuiniger. Er is veel vraag naar onder meer schilders, metselaars, elektromonteurs en bouwvakkers. Daar liggen dus kansen. Jeanne van de Klok, directeur van WIL Groep: “Waar de meeste mensen eerst een opleiding volgen en daarna een baan zoeken, doet WIL Groep precies het tegenovergestelde. Want veel van wat men op school leert, is niet nodig op de bouw of als monteur. Wij draaien het om: eerst de baan, daarna leren we mensen precies wat ze moeten kunnen op de werkvloer.” 

Eerst de baan, dan leren
Hans van Welie, manager bedrijfsvoering bij WIL Groep: “Wordt u bij WIL Groep aangemeld, dan voeren we eerst een intakegesprek. Samen kijken we welke richting u op wilt en zoeken we een passende werkplek. Wij kennen veel bedrijven in deze regio, dus kunnen wij goed inschatten welke werkgever bij u past. Is de baan er? Dan kijken we wat er daadwerkelijk nodig is om de functie te kunnen uitvoeren. Gaat u aan de slag als monteur zonnepanelen, dan leren we u zonnepanelen leggen. Maar als u vooral gaat werken met meterkasten, dan focussen we ons daarop.”

Korte opleidingstrajecten 

De omscholing vanuit WIL Groep zorgt ervoor dat u snel de stap kunt maken naar het werk in de bouw of techniek. Jeanne: “We kunnen in 14 dagen al iemand omscholen, bijvoorbeeld van kok naar assistent-elektromonteur. Dus geen lang opleidingstraject. En u gaat meteen in dienst bij het bedrijf met een salaris. 

Aan het einde van het traject ontvang u officieel erkende praktijkcertificaten. Dat zijn diploma’s specifiek voor dat werk. Eigenlijk leren we u dus wat u écht nodig hebt op de werkvloer. Dit doen we niet alleen, maar samen met erkende opleidingsbedrijven.”


Dit artikel komt uit het WerkBedrijf-magazine Meer dan werk. Hierin leest u onder andere over met wie wij samenwerken om kansen voor werkzoekenden te creëren. En hoe we dat doen. We brengen een aantal van ‘onze’ ondernemers in beeld. En we geven onze werkzoekende kandidaten en SW-medewerkers een gezicht. Voor hen maken we ons sterk, om ze een (werk)plek te geven in onze maatschappij. 

Snel aan het werk in bouw of techniek? Het kan via WIL groep
Jouke  Scherpenhuyzen

Wilt u aan de slag in de bouw of techniek? Ook zonder vooropleiding kunt u bij WIL Groep terecht. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met 

Jouke Scherpenhuyzen