Vacature teammanager werkteam

WerkBedrijf zoekt een nieuwe teammanager voor een van de werkteams. Een veelzijdige rol met verschillende dimensies. 3 collega’s vertellen vanuit hun rol wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe teammanager. Enthousiast geworden? Bekijk de vacature en reageer uiterlijk 16 oktober! 

Wat is de rol van de nieuwe teammanager?

Consulent: “De nieuwe teammanager gaat leiding geven aan het team Zorg en Schoonmaak. Samen met zo’n 25 collega’s werk ik aan een duurzame match tussen werkzoekenden en werkgevers. Van de teammanager verwacht ik een faciliterende rol. Iemand die ruimte en vertrouwen geeft en oog heeft voor ieders kwaliteiten.”

Carin, collega-teammanager: “Daarnaast maak je deel uit van het managementteam. Samen houden we ons bezig met teamoverstijgende uitdagingen.”

Rens, directielid: “Je rol is tweeledig. Je faciliteert het team, inspireert en geeft vertrouwen zodat mensen in hun kracht staan en durven experimenteren. Je stuurt op mens en resultaat. Maar je faciliteert ook de organisatie. Je werkt op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je versterkt het managementteam met jouw helicopterview.”

Met welke uitdagingen gaat de teammanager aan de slag?

Consulent: “Binnen ons team heeft stabiliteit prioriteit. Ook kennisdeling binnen en buiten het team en het op peil houden van onze deskundigheid zijn belangrijke thema’s.”

Carin: “Een deel van je tijd besteed je aan de aansturing van je team. Vanuit het managementteam zijn er verschillende projecten en thema’s waar je op aanhaakt, zowel intern als extern. Denk aan integraal werken, actiepunten die voortkomen uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek, projecten bij grote werkgevers, verbindingen met maatschappelijke organisaties en onderwijs. Super divers dus!”

Rens: “We worden steeds meer een netwerkorganisatie. We staan niet op onszelf. Dat zie je duidelijk terug in de rol van teammanager. Zo faciliteer je naast je werkteam ook het team van Op weg naar Werk (zo noemen wij arbeidsmatige dagbesteding in onze regio) en ben je als contactpersoon verbonden aan een regiogemeente. Je stemt af met samenwerkingspartners. We verwachten dat je initiatieven neemt om processen en dienstverlening te verbeteren. Ook heb je een commerciële rol richting bedrijven en organisaties binnen Zorg en Schoonmaak.”

Hoe beschrijf je de samenwerking?

Consulent: “We hebben een gezellig, divers en collegiaal team. Er wordt heel hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor plezier. Kwaliteit en resultaat zijn belangrijk, maar de mens staat bij ons centraal.”

Carin: “Binnen het managementteam is een fijne, open sfeer. We zijn het heus niet altijd met elkaar eens, maar we gaan altijd op een respectvolle en gelijkwaardige manier met elkaar om. We hebben een gezamenlijk doel voor ogen. Het leuke is dat we allemaal anders zijn, we kijken vanuit een ander perspectief. Dat is leerzaam. En niet onbelangrijk, er wordt ook gewoon heel veel gelachen.”

Rens: “Net als binnen heel WerkBedrijf is er in het managementteam een heel informele sfeer. Ook richting het directieteam, dat de teammanagers aanstuurt. Werkplezier vinden we belangrijk. Dat willen we voor onze werkzoekenden, maar ook voor onze eigen collega’s. We werken vanuit faciliterend leiderschap, er ligt veel verantwoordelijkheid bij de teammanagers. Een verdere ontwikkeling van het managementteam als collectief heeft de komende tijd de focus.”

Welke vaardigheden heb je nodig als teammanager?

Consulent: “Een teammanager moet daadkrachtig en kritisch zijn. Je moet goed kunnen communiceren en je flexibel kunnen opstellen. Als leidinggevende van ons team zie ik graag een ervaren peoplemanager, die collega’s uit de uitvoering betrekt bij projecten en beslissingen. En je moet over commerciële kwaliteiten beschikken.”

Carin: “Als teammanager moet je flexibel zijn, want je dag loopt vaak anders dan gepland. Maar je moet wel gestructureerd en planmatig zijn, om de grote lijnen te kunnen bewaken. Je moet belangen kunnen afwegen en je mening durven geven, ook als die afwijkt van de meerderheid. Ook moet je  snel kunnen schakelen, communicatief vaardig zijn en mensen kunnen motiveren en enthousiasmeren. En geen vaardigheid, maar wel belangrijk: humor!”

Rens: “Ik vind het belangrijk dat de nieuwe teammanager goed kan schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau. Dat je het organisatiebelang altijd in het oog houdt, ook als dat soms schuurt. Daarvoor moet je soms boven de dagelijkse praktijk kunnen hangen. Ook samenwerken is belangrijk, op alle niveaus. Je moet ondernemend zijn, kansen zien, commercieel inzicht hebben. Je moet sensitief zijn voor de verhoudingen en belangen binnen en vooral ook buiten WerkBedrijf. En je moet los kunnen laten, je kunt niet alles zelf doen Soms ben je meer procesbegeleider dan onderdeel van het proces.”

Waarom raad je iemand op deze vacature te reageren?

Consulent: “Omdat we natuurlijk een super leuk team zijn. En WerkBedrijf is een fijne werkgever, je krijgt veel ruimte. Van nieuwe collega’s hoor ik vaak dat het voelt als een warm bad. En wat ik heel belangrijk vind is dat je iets kunt betekenen voor onze werkzoekenden en SW-medewerkers. Je draagt echt bij aan de maatschappij.”

Carin: “Omdat het een super dynamische baan is waarin geen dag hetzelfde is. Je doet waardevol werk en zet samen met je team echt wat neer. De complexiteit geeft uitdaging en je krijgt veel vrijheid om nieuwe ideeën uit te proberen.”

Rens: “Als teammanager heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Nu is een ideaal moment om in te stappen, omdat we de koers van de organisatie voor de komende jaren vorm gaan geven. Daar heb je als teammanager een belangrijk aandeel in. Je krijgt de ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Toen ik zelf als teammanager werkte vond ik de veelzijdigheid en de afwisseling op verschillende niveaus het leukst. Die combinatie tussen commercieel en bestuurlijk/politiek. En natuurlijk het bouwen aan het team. Als dit je allemaal goed in de oren klinkt, dan maak ik graag kennis met je!”

Meer informatie over werken bij Werken bij WerkBedrijf lees je hier

Vacature teammanager werkteam