'Voor mij is het kraakhelder'

Qrackers ging van start in 2012. Vanaf het begin werken op onze inpakafdeling 8 medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening. We zijn hiermee begonnen, omdat het anders financieel niet lukte. Maar ik zou niet anders meer willen. Deze medewerkers maken ons werk iedere dag tot een feestje. Samen vormen we het succes van Qrackers. Je moet als bedrijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt echt een kans willen geven. Je moet er tijd en energie in willen steken. Anders gaat het niet werken. Daarom denk ik ook niet dat een verplichting door de overheid zinvol is. 

Aandacht voor kwaliteit 
We zijn allemaal mensen met onze eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Iemands achtergrond of opleiding maakt voor ons geen verschil. Natuurlijk kijken we bij Qrackers wie waar het best op z’n plek zit. We letten er vooral op dat we onze mensen niet vragen om hun werk heel snel te doen. Dat geeft druk en werkt juist averechts. En we zorgen voor persoonlijke aandacht. Een werknemer uit de sociale werkvoorziening heeft dezelfde vragen en zorgen als ieder ander. Maar misschien heeft die er soms wat meer last van. Dus staat onze deur altijd open voor iedereen. Een kort praatje of uitleg kan veel onrust wegnemen. Onze medewerkers zijn goed in hun werk en heel loyaal. Ze zijn bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in de bouw van ons nieuwe pand en kunnen niet wachten om daar aan de slag te gaan. Wij zijn trots op al onze mensen en zij zijn trots op het bedrijf en hun werk. Mooier kan toch niet? 

Geert Vonk is samen met Wilco Klaassen eigenaar van Qrackers in Puiflijk. Met een team van 15 medewerkers maken ze diverse soorten crackers, op basis van pure ingrediënten. Hard werken, plezier maken en hart voor elkaar staan centraal. 


Deze column komt uit het WerkBedrijf-magazine Meer dan werk. Hierin leest u onder andere over met wie wij samenwerken om kansen voor werkzoekenden te creëren. En hoe we dat doen. We brengen een aantal van ‘onze’ ondernemers in beeld. En we geven onze werkzoekende kandidaten en SW-medewerkers een gezicht. Voor hen maken we ons sterk, om ze een (werk)plek te geven in onze maatschappij. 

'Voor mij is het kraakhelder'