Wat vindt WerkBedrijf-consulent Maud?

Hoe kijkt WerkBedrijf-consulent Maud Tiehuis hier tegenaan? Dagelijks begeleidt zij werkzoekenden op hun weg naar werk.

“Zodra een werkgever mijn geboortedatum ziet is het klaar. Ze vinden mij te oud. Ze willen iemand van 20 met 10 jaar ervaring! Ik kom niet meer aan de bak...”

“De meeste 50-plus werkzoekenden die ik spreek, willen graag zo snel mogelijk weer aan het werk. Na jaren zonder succes solliciteren, hebben ze soms de moed opgegeven. Ze lezen de berichten in de krant, dat ze vanwege hun leeftijd minder kans maken. Probeer dan maar eens de moed erin te houden! Gelukkig kan ik hun genoeg voorbeelden geven van andere 50-plus kandidaten van WerkBedrijf die werk hebben gevonden. En dan leg ik uit hoe het deze kandidaten is gelukt.

Ik start altijd met het cv van de kandidaat. Het visitekaartje, ‘uw persoonlijke reclamecampagne’, zeg ik vaak. Dit moet uitstralen dat iemand competent en fit is en mee gaat met de tijd. Ze moeten laten zien wat ze professioneel hebben bereikt en welke oplossing ze komen brengen. En dat alles zo beeldend mogelijk opgeschreven. Een frisse lay-out, met een modern lettertype en kleur, doet een cv ook goed!

Met een goed cv kunnen mijn collega's bij WerkBedrijf de werkzoekende kandidaat onder de aandacht brengen bij werkgevers. Kandidaten vertel ik dat netwerken erg belangrijk is. Daarbij kunnen ze gebruik maken van ons uitgebreide, professionele netwerk. Geef hun de kans om zich te presenteren, en ontdek hun meerwaarde. Gelukkig zien bedrijven dat steeds vaker ook. Zo ontstaan er mooie matches. Dus wat mij betreft werkt 50-plus zeker!

Soms gaan kandidaten van boven de vijftig ook terug naar de schoolbanken. Bijvoorbeeld via een BBL-constructie binnen een specifiek branchegericht project: vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school. Want te oud om te leren ben je nooit!”Wat vindt WerkBedrijf-consulent Maud?