'Mijn positieve instelling en motivatie gaven de doorslag’

Soms zakte de moed haar in de schoenen. Na jaren in de bijstand wilde Willy (54) heel graag weer een leuke administratieve baan. Dat lukte maar niet. Totdat haar cv via WerkBedrijf op het bureau van Mark Wagemans van IJzer Advocaten terechtkwam. Nu werkt Willy alweer ruim 9 maanden bij IJzer Advocaten en heeft ze daar haar draai helemaal gevonden.

Volhouden
Willy vertelt: “Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam, waar ik op scheepvaartkantoren heb gewerkt. Zo’n 27 jaar geleden settelde ik in Wijchen. Daarna richtte ik me vooral op de kinderen. Ik had wel wat baantjes, onder andere in de logistiek. Maar dat duurde nooit zo lang. Ik zat alweer sinds eind 2013 thuis, en daar was ik goed klaar mee. WerkBedrijf werkte hard om me aan werk te helpen. En zelf solliciteerde ik me suf. Zonder resultaat helaas. Ik werd ook wel gewaarschuwd dat administratief werk moeilijk te vinden was. En dat ik me moest verbreden. Maar ik bleef volhouden: dit is het werk wat ik leuk vind en wat ik kan!”

Doorslag
Uiteindelijk betaalt Willy’s volharding zich uit. Via de consulent van WerkBedrijf belandt Willy’s cv op het bureau van Mark Wagemans van IJzer Advocaten. “Ineens kreeg ik een telefoontje van Mark. Ik schrok er een beetje van, want ik wist niet dat ik gebeld kon worden. Ik had me dus helemaal niet voorbereid. Maar gelukkig mocht ik toch op gesprek komen. Ook dat gesprek ben ik open ingegaan. Want eerlijk gezegd had ik nooit zelf op die vacature gereageerd. Ik voldeed immers helemaal niet aan alle eisen. Zo had ik geen kennis van Exact, terwijl ze dat wel vroegen. Maar de klik was er en ik geloof dat mijn positieve instelling en motivatie de doorslag hebben gegeven.”

Zwaar begin
De match was er vanaf het begin, maar ondanks dat was de start niet makkelijk. “Ik vond het echt zwaar”, vertelt ze. “Om weer onder de mensen te zijn, om al die nieuwe dingen te leren. Dat heeft echt wel even geduurd. Sterker nog , voor mijn gevoel zit ik nu pas echt lekker op mijn plek. Ik weet wat ik moet doen, hoe alles werkt. Ik verzorg het debiteurenbeheer en doe de financiële administratie in Exact. Ook doe ik wat hand en spandiensten, zoals het bestellen van kantoorbenodigdheden. Natuurlijk moet ik ook nog steeds dingen leren. Dat gaat vooral over het programma Exact.” Willy lacht: “Wat ik vooral leuk vindt, is dat we zoveel plezier hebben met elkaar. Tot voor kort was ik de enige vrouw. En ze zeggen dan ook gekscherend dat ik het hier voor het zeggen heb. Maar volgens mij bepaal ik alleen wat we eten bij de lunch!”

Toekomst
“Wat ik mensen wil meegeven, is dat ze positief moeten blijven. Hoe moeilijk dat ook is na zoveel afwijzingen en teleurstellingen. Maar uiteindelijk hebben mijn positieve instelling en motivatie me deze baan gebracht. Dus waarom zou dat bij anderen niet kunnen lukken? Voor de toekomst hoop ik mijn uren verder uit te kunnen breiden, zodat ik helemaal uit de bijstand kom. Maar ik ben nu al heel  blij wat het me brengt. Wat in het begin zo zwaar was, het onder de mensen zijn, is nu juist belangrijk voor me. Het geeft me een doel in het leven. Ik hoop dat ik nog vele jaren hier mag werken. Moeilijk om van mezelf te zeggen, maar eigenlijk ben ik hartstikke trots dat het me gelukt is!” 

Mark en Willy


'Mijn positieve instelling en motivatie gaven de doorslag’